Evangeline vil se de unge ændre verden

Evangeline Weiner har set mirakler, siden hun var fem år. Nu vil hun se sin generation ændre verden og ser sig selv som en ’cheerleader” for andre.For Evangeline Weiner er overnaturlige mirakler helt naturlige. Den 25-årige amerikaner voksede op i en familie, hvor det var helt almindeligt at bede for syge og se dem blive raske. Hun har netop været i Danmark og var et smut forbi Udfordringen.Evangeline kan huske mirakler fra hun var fem år gammel. Hun så mirakler ske, når hendes forældre bad for mennesker. Men hun oplevede også miraklerne ved selv at bede for folk.
– Jeg var med min far til et møde i Florida. Efter mødet havde jeg min egen kø af mennesker, som ventede på, at jeg skulle bede for dem. En dame kom frem, og man kunne tydeligt se en kræftsvulst under hendes ene arm. Da jeg bad for hende, forsvandt den. Hun løb jublende og dansende gennem salen og råbte ’jeg er blevet helbredt, jeg er blevet helbredt’, husker Evangeline.
Evangelines forældre, Bob og Rose Weiner, rejste rundt i både USA og andre lande for at undervise og opmuntre mennesker. Evangeline og hendes tre søskende var altid med. Forældrene lærte dem, at uanset hvor gammel man var, uanset hvilke erfaringer man havde gjort sig, så var Guds kraft den samme.

Mirakel i Moskva

Et andet af Evangelines forbløffende barndomsminder fandt sted i Moskva, da hun var otte år gammel:
– Det var en eftermiddag, hvor jeg legede på en legeplads uden for det hotel, vi boede på. På et tidspunkt fik jeg øje på en kvinde, som kom kørende med sin søn i en rullestol. Jeg kom i snak med hende og hun fortalte, at hendes søn var født lam og aldrig havde kunnet gå. Så begyndte jeg at fortælle om, at vi var et helt team af mennesker på besøg i Moskva. Jeg fortalte, at vi underviste om Gud og troede på hans kraft til at helbrede, fortæller Evangeline.
Faren til drengen var professor på Moskva Universitet, og begge forældre var ateister. Men morens var desperat på sønnens vegne og ville gerne bedes for. Evangeline så sig omkring efter nogle af de andre fra teamet. Da hun ikke lige kunne finde dem, besluttede hun sig for selv at bede for drengen.
– Jeg bad for ham og tog ham derefter i hænderne og sagde ”nu skal du gå”. Drengen, der aldrig havde gået et skridt i hele sit liv, begyndte at gå! Jeg inviterede dem til vores møde om aftenen, hvor vores team skulle undervise om at virke i Guds overnaturlige kraft. Jeg ville gerne have, at de russiske unge studerende skulle se, hvad der var sket med drengen. Da de kom til mødet, løb drengen mig i møde. Den aften faldt hans mor på knæ og gav sit liv til Gud. Den familie blev frelst, fordi Gud gør mirakler, erklærer Evangeline.

Ung Aglow-leder

Evangeline er i dag ansat af Aglow International, hvor hun er leder for deres ”Generations Program”. Hun har særlig fokus på næste generations behov, og hvordan vi kan opmuntre dem. Hun ønsker, at de skal opleve, hvordan Gud har et kald til hver enkelt. Et kald til at dele Guds kærlighed og stadfæste hans ord med tegn og mirakler. I 2007 udgav hun bogen ”The calling for a generation”. Bogen beretter om nogle af de mange mirakler, hun selv har erfaret, og giver praktiske retningslinier for læseren til selv at træde ud og erfare Guds kraft.
– Det bedste råd jeg kan give til dem, som ønsker at se Guds kraft, er at træde ud i tro. Troen er som en muskel. Den skal bruges for at blive større. Det er måske en vending, vi har hørt før, men det passer. En af mine venner fortæller, hvordan han ikke på forhånd ved, hvad han skal sige til mennesker. Men når han begynder at snakke med dem, virker Gud gennem ham og giver ham, hvad han har brug for.

Evangeline i Danmark

Evangeline har netop været fem dage i Danmark, hvor hun har holdt møder i Aalborg, Herning, Kolding og København. Det er Aglow International i Danmark, som har arrangeret besøget.
– Det er første gang, jeg er i Danmark, og jeg oplever, at der er en sult efter mere af Gud. Folk er åbne og glade. Mange er bevidste om, at der også kan være en åndelig side af fysiske problemer, siger Evangeline.

Selv om vi i Vesten ikke ser så mange mirakler som i 3. verdens lande, har Evangeline stor tro på fremtiden. Hun tror, at Gud er ved at oprejse en ny generation af kristne, som virker i Guds overnaturlige kraft. Men ikke kun det. Hun tror, vi står over for en vækkelse, som aldrig er set før:
– Jeg føler, vi går ind i en tid, hvor vi vil se den største vækkelse, verden har set. Men vi vil ikke kun se mennesker blive frelst. Jeg tror også, at samfundet vil blive reformeret og begynde at leve efter Guds standard. Mennesker vil forstå, hvem de er i Gud, uanset hvem og hvad de er. En blikkenslager vil gå ind i et hus og opleve, at Gud virker gennem ham hos de mennesker, han møder. Jeg tror, at vi vil opleve det overnaturlige som aldrig før. Vi vil erfare mennesker frelst som aldrig før, siger Evangeline.

Men hun drømmer ikke kun om at se mennesker blive frelst. Hun har en vision om, at vi som kristne skal være involveret i alle områder af samfundet: politik, forretningslivet, undervisning, kultur osv.

– Vi må tænke på det som en helhed. Det er det, både muslimer og de homoseksuelle gør. Uanset hvor få de er i et område, er deres mål at få nøglepositioner og have indflydelse på samfundet. Kristne bør tænke på samme måde. Vi skal ikke “kun” se mennesker frelst og få dem ind i kirken. Det er også vigtigt. Men vi bør arbejde for, at Guds rige når ud i alle hjørner af vores samfund, lyder det fra Evangeline.

En ’cheerleader’

Hun ser sig selv som en slags cheerleader. En der opmuntrer mennesker til at forfølge deres drømme og visioner. Hun ønsker også at sætte folk i forbindelse med andre, der kan hjælpe med at realisere visioner og planer:
– Yale University i USA er kendt som et af landets bedste. Men de gør mere end bare at uddanne de unge. De har en fond med store økonomiske ressourcer, som sørger for at hjælpe studenterne i gang med deres karriere. De uddeler midler og får ved hjælp af forbindelser og relationer deres studenter i nøglepositioner i samfundet. En dag oplevede jeg Gud sige til mig: “Hvorfor er der ingen, der gør det for mit rige?”. Det ønsker jeg at være med til at se ske; at vi kan have et center som hjælper kristne i gang med deres forretninger og karrierer – for at bringe Guds standard ud i samfundet, siger Evangeline.


Artiklen fortsætter efter annoncen: