Stadig fremgang for indvandring til Israel

Indvandringen til Israel er steget – for andet år i træk, oplyser indvandringsorganisationen “Jewish Agency”.Antallet af immigranter nåede op på 17.880 i det forløbne jødiske år, en stigning på 18 procent over indvandringstallet ifjor.

Ligesom i året 2008-2009 var indvandrerne hovedsageligt fra bedrestillede lande som USA, Canada og Storbritannien.

Fra Australien og New Zealand kom ifjor det største antal indvandrere – 280 – fra disse lande siden 1980’erne.

Indvandringstallet fra ex-Sovjet og Øst-Europa var sidste år 7340, 16 procent over antallet sidste år. Omkring 1360 immigranter kom fra Sydamerika og andre spansk-talende lande.

Fra Etiopien kom et bemærkelsesværdigt stort antal indvandrere – 1320 – sammenlignet med blot 130 året før, som følge af regeringens ændrede politik, der tillader den såkaldte Falashmura-gruppe at immigrere til Israel.

Jewish Agency oplyser videre, at der også kom indvandrere fra Thailand, Hongkong, Ny Caledonien, Japan, Tunisien, Mauritius, Nigeria, Kenya, Rwanda, Malawi og Angola.

Formanden for Jewish Agency, Natan Sharansky – nok Israels navnkundigste russisk-jødiske indvandrer – siger: – Stigningen er især bemærkelsesværdig på baggrund af den kampagne af delegitimisering af Israel, der finder sted verden over i denne tid. Hver immigrant er en bro mellem vedkommendes samfund i diasporaen og deres nye/gamle hjemland, Israel.