Elsket nok – til at vove at sige sandheden …

Der er både godt og mindre godt i Gunni Bjørsteds nye bog.Med bogen Elsket nok til at tale sandt inviterer Gunni Bjørsted os ud på en livsbekræftende vandring. En rejse, der bringer dig nærmere Gud, dig selv og dine omgivelser. Som styrker dig i at være et menneske med et kærligt hjerte.Anmeldt af Ole Westergaard

Forfatteren kommer på en god og ærlig måde ind på problemer og fænomener, der tilsyneladende ofte giver mange kristne uro og frustrationer, når de forsøger at forstå disse. Det drejer sig bl. a. om ordet fundamentalisme. Et ord, der ofte opfattes forkert.
Der fremføres et citat af ærkebiskop Cantalamessa, der postulerende siger: ”Jeg eksisterer, altså er jeg elsket! At være til er at være elsket.”
Tanker og teologier om ”helvede” formuleres sparsomt, men indeholder dog en advarsel mod at bruge ”helvede” som trussel til at følge Jesus.
Kærlighed kan kun elskes og fødes frem. Derfor er det skadeligt at true eller presse andre til at tro, fx ved at true med ”helvede”.

Glæden ved at leve

Bjørsted pointerer flere gange værdien af glæden ved at leve i vores skønne verden. Vi kan leve ubekymret, fordi Guds kærlighed og omsorg altid omslutter os.
At leve i Guds gode plan er at lade sig elske og at elske.
Vel ikke lige nemt for alle at følge – eller forstå – alle tankerne og vejledningerne i denne bog, men mange kan igennem dem formentlig få et fornyet og forfriskende syn på meget, der hidtil har været uafklaret.
Der er rigtig mange henvisninger til afsnit i bogen, skrevet af forfattere, som Bjørsted forventer, at alle kender.
Forfatteren anbefaler stærkt at bruge Tidebønner, hvor vi ikke selv danner og formulerer vore ord i bønnen. Her er bibeltekster og skrevne bønner til megen hjælp. Man får givet et sprog, som man kan placere al sin glæde og nød i.

Så indviklet og krævende …?

Alle de mange velmente råd kan godt efterlade frustrationer, fordi det kan synes umuligt at opfylde og anvende alle vejledningerne.
Er det virkelig så indviklet og krævende at være kristen? At leve i tryghed som et Guds barn?
Gud har givet os en forvalteropgave, nemlig den at vi skal forvalte vort liv! Vort eget liv, ikke andres.
Mange vil helt sikkert blive rokket i deres tro og sjælefred under læsningen af Bjørsteds ofte skarpe og skråsikre udtalelser.
Men det er måske også en del af meningen med bogen?
For vi er elsket nok til at tale sandt …

Gunni Bjørsted:
Elsket nok til at tale sandt
– en rejse mod ægthed
og vitalitet • 191 sider
199,95 kr. • ProRex