Facebook skaffer kristne rockpionerer til Danmark

Saml 500 støtter på Facebook. Sådan lød kriteriet for at invitere pionererne for moderne kristen musik, rockgruppen Petra, til Danmark. Nu er det lykkedes.Når historiens største kristne rockband til sommer tager på Europa-turné, får danskere måske også mulighed for et nostalgisk gensyn med gruppen.

Det kristne rock-ikon Petra er genopstået med de oprindelige medlemmer. Næste år kommer de til Europa.

Koncertarrangørerne Glow har inviteret bandet Petra – takket være en midtjyde og hans 500 Facebook-venner.
– Jeg snakkede i maj med Glow om at invitere Petra til Danmark. De sagde, at de ville arbejde på at få gruppen hertil, hvis jeg oprettede en Facebook-gruppe til arrangementet og skaffede minimum 500 medlemmer, fortæller Carsten Bechmann (34) fra Grindsted, der straks tog opfordringen og begyndte at samle støtter.

Bandlyst i kirker

Carsten Bechmann har samlet 500 Facebook-støtter. Derfor inviteres bandet Petra nu til Danmark.

I teenageårene lyttede Carsten Bechmann konstant til Petra – ligesom mange andre kristne og ikke-kristne verden over. Bandets tilhørerskare voksede hurtigt hen over 80’erne – til trods for at mange kirker havde det svært med Petras progressive rockmusik, advarede mod bandet fra prædikestolen og bandlyste deres plader fra bogbutikkerne.
I et helt årti og indtil starten af 90’erne var Petra verdens ubestridt mest populære kristne band, og hvert eneste album, de udgav, solgte hundredtusinder af eksemplarer.
Petras musik banede vej for mere tidssvarende kristen musik, og adskillige kristne kunstnere som fx Chris Tomlin, Third Day, MercyMe og Newsboys valgte musikken som levevej netop på grund af Petras musikalske pionerarbejde.

Tilbage til ungdommen

Også Carsten Bechmann blev inspireret af musikken.
– Petra laver gode tekster, og jeg er gentagne gange vendt tilbage til dem og er blevet mindet om ting i mit kristenliv. For eksempel sangen ”Seen And Not Heard”, der minder mig om, at vi nogle gange ikke behøver at bruge ord, når vi fortæller om Gud. Som Petra synger: ”Nogle gange skal Guds børn ses og ikke høres”.
Petra har sigtekornet rettet mod dem, der var unge i firserne og halvfemserne, som de med deres musik håber ”at kalde tilbage til en brændende ungdomstro”. Carsten Bechmann erkender da også, at musikken måske appellerer mest til ”nyvoksne” eller ”gamle unge”, som han kalder sig selv og sine jævnaldrende. Men han håber alligevel, at mange unge vil få lov at opleve Petra, som den moderne kristne musik skylder så meget.

Invitationen er sendt

Nu, 34 år gammel, øjner Carsten Bechman sin sjette (og måske sidste?) mulighed for at opleve Petra ’live’, i Danmark og i deres oprindelige bandopstilling fra 80’erne. For nyligt rundede Facebook-gruppen nemlig de nødvendige 500 medlemmer.
Hos koncertarrangørerne Glow har man derfor taget de første skridt mod at få bandet til at inkludere Danmark i den planlagte Europa-turné ”Back To The Rock” i 2011.
– Vi har skrevet til bandet og undersøger nu mulighederne for, om det kan lade sig gøre, fortæller eventmanager Dyveke Nepper fra Glow.
Det svar ser Carsten og hans 500 ligesindede frem til.


Artiklen fortsætter efter annoncen: