Nyt fra Houghton

Israel Houghton har længe været fremme på den store scene som lovsangsleder. Han har vundet utallige priser for sit store talent. Hans sidste album (The power of one) viste en lidt ny side af ham som solist, og det gav ham en Grammy.Den stil holder han fast i på dette album, som er produceret på det berømte Abbey Road studios, hvor Beatles også producerede. Israel Houghton siger selv om dette album: “Det er en tilbagevenden til et enkelt, grundlæggende skriftsted: Elsk Gud af hele dit hjerte og din næste som dig selv.”
Det er svært at beskrive genren, for det er en blanding af gospel, rock, funk, pop og reggae. Derudover medvirker The London Session Orchestra også, og så har Israel Houghton lavet sin egen version af Passions kendte Our God.
Love God. Love People. begynder med “funky gospel” i højt tempo, hvis man kan kalde det for det. Derefter går det over i lidt mere stille (men gode) numre som Love Rev og That’s why I love you, og man “flyder” videre med numre som You hold my hand og You won’t let go. Ofte kan man bruge gospelsangene i kirken, og selvom dette album er noget mere eksperimenterende end tidligere album, så vil sange som That’s Why I Love You, You Hold My World og Hosanna måske kunne bruges i den sammenhæng.
Hvis du kender Israel Houghton, så får du det, du forventer, på denne cd, men han vover alligevel at eksperimentere med musikken på en ny måde. Hans energiske stil kendetegnet ved hans kærlighed til Gud skinner igennem.
Kirk Franklin og Fred Hammond medvirker også på albummet som gæstesolister.

Alt i alt synes jeg, det er et fint album, uden at det kommer helt op at ringe. Er du til denne genre og Israel Houghton, og er du ikke bange for at udfordre dig selv musikalsk, så skal du købe dette album.
Henrik Engedal Nissen