Ny ungdomsorganisation hos Kristendemokraterne

Kristendemokraterne (KD) ser nu ud til igen at få en ungdomsorganisation.

Ung regionsrådskandidat i Region Midt, Andreas Müller, hænger valgplakater op ved seneste valgkamp.

Lørdag d. 9. oktober indkaldes der til stiftende generalforsamling i Brædstrup ved Horsens, hvor bl.a. KD’s organisatoriske næstformand Dan Skov vil deltage.
Efter valgnederlaget i 2007 mistede partiet sin ungdomsorganisation, da ledelsen af det daværende KDU (Kristendemokratisk Ungdom) valgte at bryde de formelle bånd til moderpartiet og omdanne sig til en politisk tænketank ved navn Cura.
Den tidligere ungdomsafdeling holder fysisk til i egne lokaler i Århus.

Mange unge er enige

– Det er vigtigt, at et rigtigt parti som KD har en ungdomsorganisation, og derfor har vi arbejdet frem mod, at der nu igen kan dannes én, forklarer studerende og kandidat ved sidste års regionsrådsvalg Andreas Müller, Hedensted.
– Efter den opbakning, som projektet allerede har mødt, ser vi frem til en spændende opstartstid for organisationen, forklarer han.
– Der er mange unge, som egentlig er enige i KD’s synspunkter, men ikke er klar over det. Derfor er det vigtigt, at der er nogen, der kan fortælle dem det! fastslår Andreas Müller.
– Hvem skal ellers tale de svages sag og fx have blik for de unge uden for de store byer, som sidder fast uden ordentlig uddannelse, praktikpladser eller arbejde – eller alle de skolebørn, som ikke har nogen arbejdsmiljølov og bliver dårlige af et elendigt indeklima? spørger han.

Går igen fremad

Isabella Arendt Laursen drømmer om at komme i Folketinget en dag. Hun er endnu kun 17 år og går i gymnasiet, men hun har sikret sig en kreds i Vejle og håber bare, at hun når at fylde 18 år, inden statsminister Lars Løkke Rasmussen udskriver valget.

– Kristendemokraternes kurve går igen opad med bedre meningsmålinger og med platformen på Christiansborg, efter at MF Per Ørum Jørgensen meldte sig ind, siger folketingskandidat Simon Overby Kristensen, Brædstrup.
– Vi satser nu på en ungdomsorganisation med tæt samarbejde med KD, hvor vi kan yde hinanden både med- og modspil – og også med et godt samarbejde med Cura, betoner han.

Arbejdsgruppen

Arbejdsgruppen, som siden foråret har arbejdet med at forberede projektet, består af fem unge KD-medlemmer – foruden de to nævnte er det Thomas Høj Jensen, Aalborg, Isabella Arendt Laursen, Fredericia og Kristian S. Larsen, Kolding.


Artiklen fortsætter efter annoncen: