Fejl i apotekers kassesystem glæder sygeshuse i u-lande

Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, EFS, som er en vækkelsebevægelse inden for Den Svenske Kirke, har uventet modtaget 100.000 SEK.Dette takket være en fejl i en apotekskædes kassesystem, fortæller Kyrkans Tidning, som er den svenske kirkes officielle organ. Kæden, Kronans Droghandel, som er en af Sveriges største apotekskæder, har apoteker over hele landet. I dens kassesystem blev beløbet afrundet opad, også ved kortbetalinger, da 50-ørerne blev afskaffet den 1. oktober. Inden fejlen blev opdaget havde Kronan inkasseret 100.000 kroner for meget. Kunderne fik så lov til at stemme om, hvilken velgørenhedsorganisation, der skulle modtage pengene – og det blev altså Evangeliska Fosterlandsstiftelsen. Det uforudsete tilskud vil nu komme sygehuse i Etiopien og Indien til gavn.