Hvis I savner fysisk lidenskab…

Lektion 29:Den dag jeg skrev dette kapitel, var min mand Myron taget tidligt af sted hjemmefra for at ordne nogle ærinder.
Jeg satte mig ned for at læse Højsangen, Bibelens sensuelle historie om ægteskabelig kærlighed. Da Myron kom tilbage for at se et bestemt program i fjernsynet, blev han overrumplet af intensiteten og lidenskaben i den velkomst, jeg gav ham, selv om klokken kun var halv tolv om formiddagen. Han fik ikke set sit program den dag.
Hvis du savner fysisk lidenskab i ægteskabet, vil vi opfordre dig til at læse den mest sensuelle bog i Bibelen; Højsangen. Læs den sammen eller hver for sig. Ofte bliver den åndelig-gjort af teologer, der siger, at gommen er et billede på Jesus, og bruden et billede på kirken. Men Højsangen kan give dig et friskt syn på ægteskabelig, seksuel kærlighed.
En kommentator udtrykte det på denne måde: ”Blandt alle de mange bøger om ægteskab, der er tilgængelige, både på den verdslige marked og i en kristen boghandel, er der ingen, der kan forbedre den bibelske undervisning, som findes i Højsangen. Her er romantisk kærlighed for ægtepar, og det overstiger vores stærkeste drømme og forventninger. Dette er en sexhåndbog, som slår alle verdslige synspunkter på, hvordan en mand og en kvinde skal elske. Her er Guds eget synspunkt.”
Vi glemmer nogle gange, at sex er Guds idé. Det er ikke en beskidt handling, som Gud tolererer. Det er noget smukt, som han har skabt, og som han ønsker, at gifte par skal nyde (1. Kor 7, 2-9).

En anstødssten for kristne kvinders seksuelle ophidselse kan være forståelsen af, at mentale fantasier og seksuelle tanker er forkerte, noget begærligt. (Og det er det, hvis det gælder andre end din egen mand.)
Det meste af mit ægteskab har jeg blokeret eller hurtigt erstattet al sensuel tænkning med dagens planlagte aktiviteter. Jeg har ikke følt mig tilpas med seksuelle tanker. Men nu vil jeg ikke fornærme Gud ved at nægte hans gode gaver på det seksuelle område. Jeg opfordrer kvinder til at give plads for seksuelle tanker om deres ægtefælle. Lad tankerne bygge sig op i løbet af dagen, mens du venter på at blive ét med ham. Tænk på, hvor godt det er, når han kysser din krop. Hvis du er hjemme i løbet af dagen, så fyld badekaret og tag et afslappende bad (eller gør det sammen, når han kommet hjem).
En god måde at forberede sig til sex på, er sammen at læse et kapitel fra Højsangen hver nat i otte nætter. Øget åbenhed, intimitet og seksuel frihed venter på dig. Læs Højsangen dagligt indtil du længes efter et samliv, som Salomon og Shulamit havde, og som Gud har bestemt for os.

Opgave
Skiftes til at læse de følgende vers højt:
”Hvor er dine fødder i sandalerne smukke, fyrstedatter!
Dine hofters runding er som et smykke, en kunstners værk.
Din navle er en rund skål, der ikke skal mangle krydret vin;
din mave er en hvededynge, indhegnet af liljer.
Dine bryster er som hjortekalve, gazelletvillinger; din hals er som et elfenbenstårn. Dine øjne er som dammene i Heshbon ved porten til Bat-Rabbim; din næse er som Libanontårnet,
der vender mod Damaskus. Dit hoved er som Karmel, dit hår som purpur. En konge er fanget i lokkerne!
Hvor er du smuk, hvor er du yndig, du elskede, du vellystens datter! Din skikkelse er rank som en palme, dine bryster er som klaser. Jeg siger: Jeg vil klatre op i palmen, jeg vil gribe fat i dens grene. Dine bryster skal være som vinstokkens klaser, din ånde som duften af æbler, din gane som den dejligste vin, der flyder rigeligt til mig og drypper ned over læber og tænder.”

Højsangen 7, 1-9

Scenen i kapitel 7 i Højsangen er Salomons og Shulamits private soveværelse. Hun har taget sit tøj af og danser sensuelt foran sin elsker og ægtemand. Øjeblikket er helt specielt, romantisk, sensuelt, intimt, privat og nødvendigt.
Salomon er fuld af begejstring over hendes bevægelser i dansen. Han starter ved hendes fødder og bevæger sig langsomt op over kroppen, indtil han ender ved håret. I vers 3 beskriver han hendes liv som et rundt bæger, der aldrig skal savne vin. Det ”runde bæger” beskriver et glas, fremstillet som en halvmåne. Det faktum, at det indeholder blandet, krydret vin, gør det til et symbol på seksuel tilfredsstillelse … og bekræfter forestillingen om, at det er hendes kønsorganer, som er beskrevet.
En ting er klart i denne sanselig beskrivelse: Ingen del af vores krop bør betragtes som mindre attraktiv … Bibelen godkender seksuel nydelse og glæde og beskriver fysisk intimitet mellem mand og hustru uden forbehold eller hæmninger…
1. Del med hinanden, hvordan I reagerer på det sensuelle i Højsangen. Føler du dig utilpas, overrasket, chokeret, ophidset?
2. Tillader du dig selv at tænke sensuelle tanker om din ægtefælle i forventning om samleje?
3. Hvor godt kan du lide at have sex med din ægtefælle, på en skala fra 1 til 10 (hvor 10 er perfekt)? Hvis svaret er 6 eller under, kan det være, du bør læse kristne bøger om emnet, som giver nye ideer, således at romancen vender tilbage i forholdet.

Læg mig som en seglring ved dit hjerte, som en seglring om din arm; for kærligheden er stærk som døden, lidenskaben er grum som dødsriget, dens flammer er flammer af ild, en voldsom brand.
Vældige vande kan ikke slukke kærligheden, floder kan ikke skylle den bort.
Hvis en mand gav al sin rigdom bort for kærlighed, ville man da ringeagte ham?
Højsangen 8; 6-7

Ugens udfordring
Læs sammen i sengen mindst en aften i denne uge verset citeret ovenfor, eller et kapitel i Højsangen. Lad hustruen læse kvindens ord og lad manden læse Solomons ord. (Udelad det vennerne har at sige.)