Et himmelsk lys

Dette foto er taget af politiet som dokumentation for, at jeg kørte 9 km for hurtigt på en mørk og øde vej nedad en bakke i nærheden af Dybbøl Banke…Hvis jeg ser lidt bister ud, skyldes det, at jeg samme dag var kørt sydpå for at købe en brugt bil. Der var stress nok i forvejen, og netop som jeg skulle afsted, kom en fragtmand med 1½ tons bøger, som vi så måtte have båret ind fra gaden. Så jeg kom for sent afsted. Og det gik op for mig, at jeg jo ikke kunne køre både min gamle og nye bil hjem. Så jeg måtte først hente min søn som ekstra chauffør.
Ganske vist havde bilens ejer skrevet, at der var ”absolut ingen rust”. Alligevel havde jeg fået min tekniske bror til at kravle ind under bilen – så var jeg også fri for det. ”Den er fuld af rust”, grinede han, men jeg troede, at han jokede. Så jeg købte bilen, selv om min bror godt nok gik og blinkede til mig og rystede underligt på hovedet. Bagefter sagde han, at han syntes, jeg var modig. Ja? ”At du tør købe sådan en bil.”
”Jamen, mente du det? Jeg troede, det var for sjov…!”
I den nyindkøbte bil nåede jeg lige at aflægge min gamle mor en kort visit på det nærliggende plejehjem, før min søn og jeg i hver sin bil kørte hjemad. Nu var det mørkt, og min søn mistede snart kontakten med mig. ”Hvor bliver du af?” spurgte jeg på mobilen. ”Bare rolig, jeg lå lige bag dig i rundkørslen,” svarede han ubekymret. – ”Jeg var ikke i en rundkørsel…”
Nu fulgte en halv times biljagt, før generationerne blev lykkeligt genforenet i mørket, og vi kunne fortsætte. Hele tiden spekulerede jeg på rusten – rusten – rusten under bilen – hvilket vist fremgår af billedet. Men så var det, at mørket pludselig blev oplyst af et himmelsk lys, så jeg et øjeblik troede, at det var julenat igen på Dybbøls marker.
Men et par dage efter lå billedet i posten…
Jeg havde jo bedt min søn om at følge mig tæt i baghjulene, så der kom også et billede og en bøde til ham, som jeg må betale. Og straks da vi kom hjem, gik koblingen på den nye bil… Så det…
Men til gengæld kunne værkstedet bekræfte, at der var ”absolut ingen rust”.
Så – sorg er til glæde vendt. Klagen endt.

Af redaktør Henri Nissen