Smuk krans af salmer og sange

Hvem kaldte på erantis? er en sang- og salmesamling med 45 nye tekster af Niels Johansen og tilhørende melodier af Werner Knudsen.Tekster og melodier er nyskrevne og følger årets gang, forelskelsen, livsglæden gennem tolkning af tekster fra Bibelen.
Fra januar til december, fra Klods Hans til FN, fra engle i arbejdstøj til juligule marker – så langt spænder teksterne i Niels Johansens sange.
Bogens samling af 45 sange og salmer omhandler højtider og hverdage, morgener og aftener. Mennesker, der søger poesiens udtryk og kan dykke ned i nutidig hverdagsagtig sprogbrug, vil glæde sig over disse poetiske sange og salmer.
Sangene er koblet til årets gang, idet der over hver af de 12 måneder beskrives en betragtning, og det gør klangbunden for de enkelte tekster stærk, relevant og vedkommende
Teksterne vil helt sikkert for mange blive oplevet som noget anderledes end det, man sædvanligvis forbinder med sange og salmer, der tager deres udgangspunkt i Bibelen. Forfatterens formål er vise glæde, fred, kraft, liv, håb og kærlighed.
Genremæssigt bevæger vi os fra den klassiske salme og sangtradition til visen, og hvor teksterne lægger op til det, bevæger musikken sig mod det rytmiske og jazzede.
På hjemmesiden www.erantissange.dk kan man høre og hente akkompagnementer samt eksempler på indsungne indspilninger af bogens titler. Det er let at finde melodi og tekst til den sang, man leder efter. Fint supplement, som helt sikkert vil gøre sit til, at sangene vil blive brugt bredt.

Hvem kaldte på erantis
Tekster af Niels Johansen
Melodier af Werner Knudsen
94 sider • 199 kr. • Unitas