Stærkere, smallere, smartere: hvad er dit nytårsfortsæt?

Årsskiftet er en oplagt anledning til at starte på en frisk og lave om på en ting eller to.
Hvad har du lovet dig selv at gøre bedre eller anderledes? Fire unge svarer på spørgsmålet.

Marie Jepsen og David Rasmussen

Marie Jepsen, 18 år, Brande
Har du lavet et nytårsfortsæt for 2011?
Nej. Det er ikke noget, jeg tænker så meget i. Mine fortsætter ender altid med at gå i glemmebogen, inden året er slut, så jeg er holdt op med at lave dem.

Betyder det så, at du ikke har mål for 2011?
Nej, der er altid noget, man kan forbedre.

Hvilke mål har du så? Hvad ønsker du at opnå?
Mit mål er først og fremmest at komme igennem 2.g og så videre. Det er det, der fylder mest for tiden.
Og så ønsker jeg at ’udrette’ det at komme til Canada. Det har jeg længe gerne ville.
Desuden er jeg medarbejder i en ungdomskirke – og her drømmer jeg om, at vi i det nye år kommer til at se mere af Gud på møderne, men også at vi unge bliver samlet mere, og at ungdomskirken bliver endnu mere attraktiv for andre.

David Rasmussen, 17 år, Brande
Har du lavet et nytårsfortsæt for 2011?
Ja, i år gør jeg – for første gang.

Hvorfor er du begyndt at lave nytårsfortsætter?
Jeg har ikke haft så meget brug for det før i tiden, men nu tænker jeg at det er godt at gøre. Jeg hørte én, der sagde, at han plejede at kigge tilbage og spørge sig selv ’Hvad har jeg udrettet? Har jeg udrettet noget specielt?’. Det har jeg taget til mig. Jeg vil gerne udrette noget og vil gerne have, at der hvert år sker noget nyt. Så jeg er nok blevet lidt mere skemalagt og mere bevidst om, hvordan jeg når fra punkt A til punkt B.

Hvilke mål har du så sat dig? Hvad ønsker du at opnå?
Jeg har besluttet, at jeg vil begynde at styrketræne. Og jeg vil gerne være bedre i skolen, altså få bedre karakterer. Og så vil jeg gerne have et større kærlighedsforhold til Gud og mennesker. Altså at søge Gud og søge nyt fra Gud. Så det handler meget om bøn og om at bruge tid med Helligånden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Diana Hove Kristensen (tv.) og Maria Ebild

Diana Hove Kristensen, 19 år, Grindsted
Har du lavet et nytårsfortsæt for 2011?
Nej. Jeg tager én dag af gangen. Jeg tror heller ikke på det der med at lave nytårsfortsætter. Det er ikke den måde, der skal hjælpe mig til at ændre noget.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Betyder det så, at du ikke har mål for 2011?
Nej, der er stadig ting, jeg gerne vil, Men jeg gør det ikke på grund af et nytårsfortsæt.

Hvilke mål har du så? Hvad er det, du gerne vil?
Jeg vil for eksempel gerne udrette mere i den ungdomskirke, jeg er en del af.
Jeg har også bestemt mig for at starte i fitness-centret én gang om ugen.
Og så vil jeg gerne finde ud af, om jeg er i gang med den rigtige uddannelse. Jeg afslutter min læreplads som dyrepasserelev til sommer, så vil jeg gerne finde ud af, om det virkelig er den vej, jeg vil gå.

Maria Ebild, 17 år, Give
Har du lavet et nytårsfortsæt for 2011?
Nej. Jeg har faktisk aldrig rigtig tænkt over at lave nytårsfortsætter. Måske fordi det ikke er noget, vi nogensinde har haft indført i min familie. Jeg kan heller ikke komme i tanke om nogen af dem, jeg kender, der laver det. Er det ikke også mest for børn?

Betyder det så, at du ikke har mål for 2011?
Jah, det kan man godt sige. Ikke lige nu i hvert fald. Jeg synes ikke, at jeg har brug for nyhedsfortsætter for at sætte mål og prioritere. Det gør jeg undervejs.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg går og venter på svar på min ansøgning til en uddannelse, hvor jeg håber at blive optaget. Men det er først til august, og der er ikke mere, jeg selv kan gøre for at arbejde hen i mod optagelse. Så nu skal jeg bare arbejde det næste halve år.