TURISMEN PÅ ISRAEL SLÅR ALLE REKORDER

Turismen på Israel har med 3.45 millioner turister i det forløbne år slået alle rekorder, og turistminister Stas Meseznikov forventer, at målet – en million flere turister i år 2013 – vil blive nået tidligere end forventet.Ifølge Meseznikov var rekordtallet for 2010 26 procent højere end i 2009 og 14 procent over det tidligere rekordår i 2008.

– Dette er en vigtig bedrift, siger han. Det viser tillid til den israelske turistindustri. Flere turister fra flere lande. Og flere penge til den israelske økonomi.

Størstedelen af turisterne kom fra USA, Rusland og Frankrig. De største attraktioner er de religiøse steder i Det hellige Land. 77 procent af alle turister besøger jødernes helligste sted, Vestmuren, mens 61 procent tager til Gravkirken – begge i Jerusalems Gamle By.

Indtægten ved turismen var 15 milliarder shekler (ca. 3.7 milliarder dollars).

Turismen har nu overgået niveauet, der blev opnået ved årtusindskiftet. Den gik ned efter udbruddet af den anden palestinensiske intifada (opstand) i 2000, men begyndte så at stige i takt med, at voldshandlingerne ebbede ud.

Også Den palestinensiske Myndighed (PA) rapporterer om et rekordår for turisme i 2010, ikke mindst i form af de titusinder af pilgrimme og turister, som flokkedes til Betlehem i julen.

Turistministeren mener, at hvis alt går vel og der ikke er ”ubehagelige overraskelser”, vil Israel kunne nå 4 millioner-niveauet for turisme i løbet af det kommende år.

Han siger, at 2010 var en milepæl for turismen på Israel, hvor det blev klart, at turismen er en økonomisk magt af første grad, en af de vigtigste for landets økonomi.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Videre siger han, at Israel har ingen chancer med at slå nabolande som Cypern, Tyrkiet og Grækenland når det drejer sig om ferieturisme, men at Israel havde en unik fordel i dets rige historie og som et åndeligt center – en magnet for turister især fra kristne lande.

69 procent er kristne turister

Af alle turister i 2010 var 69 procent kristne, 23 procent jøder og resten fra andre religioner eller uden religiøs tilknytning.

38 procent af de udenlandske gæstere definerede formålet med deres besøg som en pilgrimsfærd , mens 15 procent sagde, at det var en ferie, og 13 procent at det var sight-seeing.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De mest besøgte steder var Vestmuren , den jødiske bydel i Jerusalem, Gravkirken, Via Dolorosa og Oliebjerget.