’Vi kan starte nye kirker’

25 begejstrede unge samlet i Løkken for at lære af menighedsplanteres erfaringer.Menighedsplantning var ’in’ i 1990’erne, hvor der blev registreret over 90 nye kirker i Danmark. Ikke alle nye kirker klarede skærene, og flere har dømt menighedsplantningsbevægelsen ude i dag.

Vækkelse dumper ikke bare ned fra himlen. Der sker først noget, når vi bruger de gaver, Gud har givet os, sagde Jürgen Eisen.

Men en lille konference i Løkken forrige weekend beviste det modsatte. Her var 25 unge fra bl.a. Aalborg, Ikast og Horsens sammen for at lære, hvordan man kan starte nye kirker i dag.
– Der skal komme lys på bakketoppene igen. Der ligger kirker på hver en bakketop i Danmark. De blev startet en gang af mennesker i brand. En gang blev der bygget missionshuse hver uge i Danmark, sagde Kristian Sloth fra Løkken Frikirke, en af arrangørerne bag konferencen Plant en kirke.

Ny kirke i Berlin

Hovedtaler var Jürgen Eisen, der har været præst i Apostolsk Kirke i Århus og nu med sin danske hustru Mirjam er ved at plante en ny kirke i Berlin. Spørgsmålet er hvordan det skal ske?
– Gud kaldte Moses og spurgte: Hvad har du i din hånd? Han beder os ikke om det umulige. Han spørger: Hvad har du? Og så bruger han det.
– Vækkelse er ikke noget der kommer pludselig ned fra himlen. I vækkelseshistorien er det aldrig sket sådan. Det begyndte altid med nogen som begyndte at bede og gøre noget med det, de havde.

Brug det du har

Jürgen fortsatte med at appellere til konkret handling:
– Vi kan drømme om meget i vores hjerte, men han bruger det, vi har i vores hånd. Det vi har i hånden, kræver disciplin. Det vi har i hjertet er kun en drøm. Det, vi har i hånden udfordrer os til at gøre noget ved vores drømme.
Vi karismatiske kan meget bedre li’ at drømme. Det er sjovere. Men menighedsplantning er hårdt arbejde.
Han fortsatte at sammenligne hånd og hjerte:
– Det vi har i hånden skal bruges nu. I hjertet siger vi blot: En gang vil jeg plante menighed. En gang kommer der vækkelse.
– Det jeg har i hånden udfordrer mig til at opgive i mig selv, retten til min tid, mine penge osv. Det jeg har i hjertet kan nemmere skøjte hen over det hele. Det koster ikke så meget at drømme.
– Når vi får et kald og ser behovene, kan vi bare bruge det vi har i vores hånd. Så sker miraklerne, sluttede han.