Erindringer fra Kongehusets præst

Erik Norman Svendsens erindringsbog er historien om en Nørrebro-drengs vej til det højeste embede inden for Den danske folkekirke.
Fortællingen starter i efterkrigstiden på Nørrebro. Her kommer lille Erik til verden, og læseren føres gennem små malende fortællinger om datidens København – sporvogne, ismejeri og flere lignende tidstypiske beskrivelser. – Alt sammen billeder fra en tid, der ikke eksisterer mere, men alligevel giver en fin ramme for den øvrige fortælling.
Gennem 17 år som biskop i Nørregade i København har Norman Svendsen oplevet lidt af hvert. Der har været mange store personlige oplevelser og slagsmål med kirkeministeriet, politikere og præster.
Bogen er ikke på nogen måde en teologisk fortælling, men mere en embedsmands fortælling om livet som biskop på godt og mindre godt. Norman Svendsen er et menneske, der er præget af optimisme, et lyst syn på tilværelsen og er særdeles arbejdsom. Ligeledes skinner kærligheden til hans familie igennem.
Sidst i bogen er der et afsnit, der tager sit udgangspunkt i 2003, hvor Erik Norman Svendsen indtræder som præst for Kongehuset. Erik Norman Svendsen har viet både kronprinsesse Mary og kronprins Frederik og prins Joachim og prinsesse Marie, ligesom han har døbt parrenes børn.
I 2008 bliver han udnævnt til kgl. konfessionarius, hvilket vil sige, at han er dronning Margrethes personlige sjælesørger og kongefamiliens præst.
Fortællingen er ligefrem; mange enkeltsager er beskrevet, og især arbejdet med udgivelsen af Den Nye Salmebog fylder meget. Episoder, der er beskrevet i bogen, er alle med udgangspunkt i hændelser inden for kirkeverdenen.
Bogen henvender sig til alle, der har interesse for folkekirken eller bare har en forkærlighed for biografier om kendte personer.

Erik Norman Svendsen:
Fra Nørrebro til Nørregade
283 sider • 299 kr.
Kristelig Dagblads Forlag