Dårlig moral er skyld i bankkrak

– Det er ikke finanskrisen, men grådighed og dårlig forretningsmoral, der er skyld i bankkrakkene.Det slog skatterevisor William Bak fast, da han mandag aften holdt foredrag i Idrætscentret i Vamdrup om bl.a. den selskabssvindel, som de seneste år har kostet samfundet ”det samme som en storebæltsbro” i tab.
– Ca. 50 personer har personligt svindlet med pantebreve for milliarder.
Men når deres pantebrevs-cirkus har kunnet lade sig gøre, skyldes det ikke mindst, at de krakkede banker – og måske også nogle af de stadig levende banker – lukkede øjnene. Simpelthen fordi de selv meget hurtigt ville vokse sig store, sagde Bak.
– Nu betaler samfundet og de andre bankkunder. Og de kommende år vil vi fortsat se enorme tab, bl.a. fordi landbruget i de vilde vækst-år blev overbelånt langt ud over, hvad produktionen kan dække. Mange landbrug holdes kun i live af bankerne, fordi alternativet er enorme tab her og nu, sagde William Bak, der er tilknyttet skattevæsnets afdeling for økonomisk kriminalitet.
William Bak talte både som fagmand og som folketingskandidat for Kristendemokraterne i Kolding Nord-kredsen.
Henri.