Menighed fordobler kirke

I Kronjyllands Valgmenighed trækker menigheden i arbejdstøjet for at få mere plads.
Valg- og frimenigheder har kronede dage, og det mærkes også i Randers, hvor Kronjyllands Valgmenighed gør klar til at udvide deres kirke.

Her i kirkesalen er der god plads, men (fra venstre) Finn Henriksen, Henri Brorson, Martin Kofoed Herbst og Peter Kofoed Herbst arbejder sammen med resten af menigheden i KVM for, at der også bliver det i resten af kirken.

En kold vinterferiemorgen lyder der bore- og bankelyde fra bygningerne inde bag SKODA på Grenåvej. Det gamle ægpakkeri huser Kronjyllands Valgmenighed, som for syv år siden renoverede og tog cirka halvdelen af bygningerne i brug.

Højt humør

Nu er menighedens medlemmer i fuld gang med anden etape. Fem frivillige plus en professionel elektriker bakser med gipsvægge, stilladser og boremaskiner. Humøret er højt, for udvidelsen er noget, man har set frem til.
Udvidelsen giver 460 m2 ekstra og fordobler dermed næsten arealet. Der har været taget tilløb længe, for renoveringen af selve kirkesalen ligger ikke langt tilbage, og sådan noget trækker både på kræfter og pengepunge. Men nu når enderne sammen.

Plads til alle

Med gaveordninger og tilsagn om x antal frivillige timer, kan de hårdt tiltrængte kvadratmeter nu endelig lægges til. Det betyder blandt andet køkken, café og grupperum.
– Vi vil gerne være en moderne kirke for hele familien, hvor gudstjenesten ikke står alene. Derfor behøver vi mere plads.
– Som det er nu, har vi for eksempel kun mulighed for at servere kirkekaffe med siddeplads til en brøkdel af kirkegængerne, siger kirkens præst, Peter Kofoed Herbst, der også er blandt de frivillige håndværkere.
Kronjyllands Valgmenighed har 250 medlemmer, heraf 100 børn. Udvidelsen af kirken trækker på cirka 20 procent frivillig arbejdskraft og er ellers betalt af menigheden.
De nye lokaler ventes at stå klar til konfirmation i maj.
Christina Brorson/sl