Evangeliet er også for børn

Henny Jakobsen er netop ansat som børnekonsulent.
L står for Leg, F for Fantasi, K for Kreativitet og U for Udfordringer.
Og udfordringer har Henny Kristiane Jakobsen fra Herning fået masser af. Hun er nemlig ansat af en landsforening med ovenstående initialer. Landsforeningen For Kristne Ungdomsforeninger (LFKU) har for nylig ansat hende til at arbejde i børnehøjde med at udvikle, coache og hjælpe børnekirker og -klubber i Danmark.

Doktor Junglegod

Henny kan hjælpe med alt fra at holde en spændende børnegudstjeneste til at oprette en legestue i kirkens regi. Hun kommer også gerne ud 4-5 hverdagsaftener som ”Doktor Junglegod” på events til kirkefremmede børn.
– Jeg har arbejdet med børn i hele mit voksenliv, fortæller hun.
Og det begyndte – som altid – i familien. Hun er gift med Jan, og parrets børn er voksne og alle fløjet fra reden.
– De fleste er gift, og det har beriget vores liv med indtil videre en skøn svigersøn, tre dejlige svigerdøtre og sidst men ikke mindst ni herlige børnebørn, hvilket bringer os meget glæde!
Derudover har Henny arbejdet med børn i sin lokale kirke, Åbenkirke i Herning, gennem mange år. Her har hun ledet børnekirke, juniorklub og legestue, samt deltaget i camps og familielejre.
Hun valgte at udbygge sin faglige viden på et pædagogstudie og fik efter fuldendt Bacheloreksamen i 2008 arbejde i Herning Kommune med forskellige familieopgaver.

Evighedsfundament

– Jeg brænder for at gøre en forskel for børn og familier i Danmark, siger hun. – Jeg ser muligheder frem for begrænsninger og vil gerne bruge endnu mere tid til at udvikle tilbud for børn, tilbud, som viser gode værdier og som vil nedlægge et ”evighedsfundament”.
Man kan blive medlem af Landsforeningen For Kristne Ungdomsforeninger, men det er ikke en betingelse for at benytte Henny Jakobsen som børnekonsulent. Hovedsagen er, at kirker begynder at gøre mere for børnene og de unge:
– Danske kirker investerer rigtig meget i voksne – både med ansatte og midler – men mindre i børnearbejde. Det er tankevækkende, når vi ved, at mange kristne beslutter sig for at tro på Gud, inden de fylder 12 år. Så burde vi ikke investere endnu mere i børnene, som jo er kirkens fremtid!?

Trætte børnearbejdere

Men mange kirker er allerede i fuld gang.
– Nogle kirker har et kanon godt børnearbejde, og det er super godt, men der er også mange kirker med store udfordringer, trætte medarbejdere, manglende engagement eller slet intet børnearbejde…
– Netop der vil jeg gerne, om jeg kunne være til hjælp, måske ved at tænke, drømme og arbejde sammen med kirkens præster og medarbejdere. Det ville være fantastisk sammen at starte noget nyt, se det tage form og udvikle sig! Og se mange børn møde den Gud, som er personlig og elsker alle mennesker!
For Henny Jakobsen er der næsten ingen grænser for måder at nå børnene på. Ud over familiegudstjenester med dukker og tryl, laver hun også særlige events med trylleshow for børn. Og til medarbejderinspiration har hun en hel kuffert fuld af børnesange og gode idéer.