Lam kvinde gik

Vækkelse i Alabama byder på unikke mirakler. En kendt amerikansk gospelsanger forlod sin kørestol efter 23 år. Mange mennesker møder for Jesus første gang, når evangelist Nathan Morris prædiker, og Guds nærvær mærkes.Den 27. august 2010. Delia Knox sidder i sin kørestol fremme ved podiet. Hun er lam fra livet og ned efter en tragisk trafikulykke i 1987. Nathan Morris lægger hænderne på hendes ben og be’r om helbredelse for hende. Pludselig sker der noget i hendes ansigt, mens hun kommunikerer med sin mand Levy, som står ved siden af. Og hun fortæller Nathan, at hun begynder at kunne mærke hans hænder på sine ben. Før har hun kun haft fornemmelser af ting i sin hud, men pludselig kan hun mærke berøringen.

Delia Knox, som efter næsten 23 år i kørestol tager sine første skridt selv uden støtte på et vækkelsesmøde i Mobile, Alabama.

Flere forbedere kommer hen og beder sammen med Nathan. Efter lidt tid forsøger hun pludselig at rejse sig op, men falder lidt tilbage i stolen. Det virker dog på en underlig måde nærmere som en balanceudfordring, end fordi hun ikke har styrke. Hun virker ikke lam. Hendes mand og Nathan støtter hende i begge sider og rejser hende op. Det er i begyndelsen svært at se, om hun selv går, eller om de slæber hende frem, men pludselig begynder hun at løfte knæene højt op for hvert skridt, hun tager, og snart efter efter går hun uden støtte. De forsamlede bryder ud i jubelråb.
Det er let at være skeptisk, men det er ikke helt så let, som det plejer at være, for hele kristen-USA kender Delia Knox. Sangerinden, som sad i kørestol og var og er gift med Levy Knox, som er pastor i Living Word Christian Center og biskop i den karismatiske kirke. Delia havde været på de fleste kristne tv-kanaler i sin kørestol og med sit livsmod på trods af ulykken. Og nu gik hun.

Gud bruger den, som ingenting er

Den overraskende og overbevisende helbredelse foregik i kongrescenteret i Mobile i Alabama. Og var en del af vækkelsen, som går under navnet ”Bay of the Holy Spirit Revival” – på dansk ”Helligåndsbugtens vækkelse”. Vækkelsen begyndte som en helt almindelig konference i en kirke i Daphne i Alabama. Evangelisten Nathan Morris prædikede og var i gang med at betjene mennesker, da Gud pludselig føltes særlig nær. Det var den 23. juli 2010. Bemærkelsesværdige mirakler foregik, og selv børn blev berørt at Guds kraft. Forundret over, hvad der skete, besluttede kirken at fortsætte møderne i byens offentlige hal, hvorfra de senere blev flyttet til Mobile, da mennesker fra hele USA begyndte at strømme til.
For der skete fortsat mange mirakler, og mange mennesker blev kristne på møderne. Nathan Morris, som er en af frontfigurerne i vækkelsen, er en 27-årig evangelist fra England. Han blev kristen for blot ni år siden, da han mødte Jesus på dramatisk måde efter et liv med stoffer. Han er grundlægger og leder af organisationen ”Shake the Nations” (Ryst nationerne), som holder helbredelsesmøder og udøver nødhjælp over hele Verden.
– Gud leder ikke efter nogen, som er selvstændig. Gud leder efter en, som ingenting har og er totalt afhængig af en overnaturlig Gud, lyder Nathans forklaring på, at det netop er ham, der bliver brugt.
Pastor John Kilpatrick er en anden front- og faderfigur i vækkelsen. Han er tidligere kendt fra Brownsville-vækkelsen i Pensacola i 90’erne.

Pressefolk og familie står linet op langs trappen til Delia og Levys hjem. Øverst oppe står Delias gamle forældre. Den hvide firhjulstrækker kører op, og Delia stiger ud. De første par skridt holder hun ved Levys arm, men derefter slipper hun den. Hendes forældre græder og jubler på en gang. Først da hun når hen til trappen, tager Delia igen fat i Levy. Ovenpå omfavner hun sin mor og far. Moren græder nu højlydt, Delia smiler bare fra øre til øre.

Naturlig skepsis

Det er ikke så længe siden, en lignende vækkelse ramte USA i Lakeland Florida, hvor Todd Bentley betjente mennesker og så store mirakler ske. En vækkelse som endte med Todd’s skilsmisse og gengiftning med en af lovsangerne. Det husker amerikanerne. Og selv blandt mennesker, som tror på helbredelse og mirakler i Guds rige, er der en vis skepsis at spore. John Kilpatrick udtaler i den forbindelse:
– Ud fra hvad vi har set på kristent tv, har der været masser af mennesker i tjenester, som er faldet i synd. En masse kristne ledere, som er blevet fulde af sig selv, af stolthed eller synd, og de er faldet. Og det sårer en masse mennesker. Så selvfølgelig er der skepsis.
Et af tiltagene, som kirken bag vækkelsen tager i den sammenhæng, er, at de gemmer dokumentation for alle mirakler.
– Vi vil ikke bare have, at hvem som helst løber frem, snupper en mikrofon og siger, at de er blevet helbredt, uden at det er testet. Vi står fast på det – og vi har dokumentation.
Et andet tiltag mod fald og frafald ses på vækkelsens hjemmeside, hvor en specifik og klar trosbekendelse blandt andet understreger, at vækkelsen tror på stærke familieværdier. En tydelig besked om, at man ikke ønsker at gå samme vej, som de mange i tjenester, der er faldet.

Han har helbredt mig


Artiklen fortsætter efter annoncen:Evangelist Nathan Morris. Tidligere stofmisbruger, nu 27-årig åndelig frontfigur i kæmpe amerikansk vækkelse.

I dag er vækkelsen stadig i gang. Men ud over møderne i Mobile, rejser Nathan Morris og Kilpatrick nu til kirker i hele det sydlige USA og holder vækkelsesmøder. Desuden kan vækkelsen følges live på deres hjemmeside. Men der er ikke længere møder hver uge. Og Nathan skal giftes i slutningen af marts. Og tager på bryllupsrejse bagefter.
Det er den 5. november 2010. Delia er for første gang tilbage i Mobile siden helbredelsen. Nu for at være med på scenen. Hun kommer ind i højhælede sko og bryder ud i jubelsang. Hendes ”Hallelujah” klinger ud i hele kongressalen ”He has healed me” – fortsætter hendes sang. Det betyder: Han har helbredt mig. Og det skal man være mere end almindelig skeptisk for at tvivle på.