Oase-folk vil kende Helligåndens gaver

Der var stor tilslutning, da Dansk Oase holdt træningsweekend i Odder. – Vi har ramt et behov, siger en af arrangørerne.
Op mod 100 mennesker deltog i Dansk Oases træningsweekend om Åndens gaver den 11.-13. marts, og det er der en god grund til.

Martin John Down (th.) fra New Wine i England, her med sit team, underviste om profeti på træningsweekenden.

– Vi rammer et behov, siger Leif Johanson, der er en af arrangørerne.
Han tror også, at den store tilslutning skyldes, at emnet har været forsømt.
– Jeg havde en seminar-række om stort set de samme ting til Sommeroase: tungetale, helbredelse, den profetiske gave og bøn på gaden, og dengang var der også stor tilslutning, siger han.
Et team på fire fra New Wine i England underviste hver aften om den profetiske gave, og om eftermiddagen var der seminarer, fx om hvordan man kunne bede for folk på gaden, om indre helbredelse og udfrielsestjenesten. Det var primært forbedere, der var med på træningsweekenden.

Alle kan høre fra Gud

– Vi kan alle høre fra Gud og så sige det, han siger, videre til andre, underviste hovedtaleren Martin John Down fra New Wine i England. Og det er faktisk den profetiske gave i en nøddeskal.
– Her øver vi os på det, der måske skal ske i vores kirke, i supermarkedet eller i bussen. Måske taler Gud til dig, og så må du tage mod til dig og fortælle det videre til vedkommende, forklarede den ældre englænder.
– Igennem hele Bibelen har der været falske profeter. Jesus advarede om det. Og det findes også i dag, forklarede Martin John Down til deltagerne.
I værste tilfælde kan det være fra en anden ånd, men det kan også blot være fra egne tanker eller ud fra egne fordomme. Derfor er det vigtigt altid at vurdere og bedømme enhver profeti, også når man selv modtager profetiske ord eller billeder.
Den første test er, om det er noget, der modsiger Bibelen. For Gud vil ikke modsige sig selv. Den næste test er, hvordan det efterlader én. Opmundtret og med fred og glæde? Eller angstfuld og forvirret?
Hvis det sidste, så er det formentlig ikke fra Gud, mente Martin John Down, for Gud vil altid tage vores frygt og give os klarhed. Den sidste test er, om det går i opfyldelse.
– Det kræver meget visdom at bedømme profetiske ord, og den får vi gennem erfaringen, fortalte den milde englænder, inden han kom med en afsluttende opmuntring:
– Jeg ville ønske, at I alle talte profetisk, sagde Paulus, og det siger jeg også.

Profeti og tungetale om søndagen

– Begynd i det små med din familie, kolleger og venner, opfordrede brevkasseredaktør Orla Lindskov, der underviste om helbredelse ved bøn.

Udover undervisningen var der lagt op til afprøvning af nådegaverne. Dansk Oase håber nemlig, at nådegaverne vil blive praktiseret mere til gudstjenesterne rundt i landet.
– Der er et ønske fra Dansk Oase om ikke bare at se en åndsfyldt prædiken, men også nådegaverne i brug i menighederne, så vi ikke bare får en levende prædiken, men også en levende menighed. Så nådegaverne ikke bare bliver brugt af nogle få udvalgte, men af hele menigheden, forklarer Leif Johanson, der mener, at træningen også er med til at skabe en kultur for brugen af nådegaverne.
– Der er noget kulturskabende i at holde en træningsweekend som den her, hvor vi træner og opøver os i brugen af nådegaverne, så vi bliver fortrolige med det. Det er også med til at skabe en kultur, så det ikke bliver mærkeligt, det der foregår, men så folk kan sige: ”Nåeh, det er også sådan, vi gør henne i menigheden”. Så vi modellerer det. Selvom det er praktiske redskaber, er det med til at skabe en afslappet brug af nådegaverne, siger Leif Johanson.

Seminar-rækken om Åndens gaver vil igen være at finde på Sommeroase til sommer, oplyser Leif Johanson.


Artiklen fortsætter efter annoncen: