>Broder A<

Andreas Herslet udgiver første solo-plade ved koncert i næste uge.Endnu en begavet kristen kunstner lancerer i næste uge sin første solo-cd, som nok skal vække genlyd.

Foto: Søren Kjeldgaard

Det er den skæve århuskunstner >Broder A<, som onsdag den 13. april viser, hvad han kan, ved en gratis koncert på spillestedet Vestergade 58.
>Broder A< er uddannet på konservatoriet og har udviklet sig til en markant kunstner med en imponerende teknik, velformulerede sange og en nærværende sceneoptræden.

Indspillet i Nashville

>Broder A< går til daglig under navet Andreas Hejslet Jørgensen og kendes af mange i det kristne miljø i Århus. Han kommer i Århus Valgmenighed.
Debutpladen (EP) ”Brink Decision” er indspillet i Nashville, Tennessee. Bandet bakkes op af korsangerne Laura Kjær-gaard og Lene Nørlykke, som bl.a. er kendt fra deres optræden i henholdsvis ”X-faktor” og ”Stjerne For En Aften”.

Steffen Brandt anbefaler

Steffen Brandt, som har oplevet >Broder A< og hans sange på tomandshånd, er i stor forventning til denne nye kunstner og hans materiale:
”I forbindelse med et gæstelærerprojekt på konservatoriet havde jeg fornøjelsen af at lære Brother A at kende som en kunstner drevet af lige dele frygtløshed og begejstring. Men tag ikke fejl. Bag det karske udtryk ligger der en fin evne til at fange de små bevægelser i det store,” siger Steffen Brandt fra gruppen TV2.

Single spillet på P4

>Broder A<’s første single ”Free” blev yderst godt modtaget, da han i februar præsenterede den for P4’s playlisteudvalg. Efter at have hørt sangen rejste medlem af udvalget, Alex Nyborg Madsen, sig begejstret fra sin stol og gav Andreas et stort knus. Ligeledes begejstret var Lone Bierlich. Hun kaldte musikken ”original” og sagde: ”Det her er noget helt andet end X-faktor”, og tilføjede ”Hvor har du været?”
Da ’Free’ første gang blev spillet i P4, præsenterede Alex Nyborg Madsen den sådan; ”>Broder A< er helt klart et talent, vi vil komme til at høre mere til”. Siden er ”Free” jævnligt blevet spillet på P4.

Musikalsk familie

Allerede som 7-årig var Andreas med på sin første udgivelse med koret ”Familien Jørgensen”. Sammen med sine forældre og 4 brødre optrådte han i flere år i forsamlingshuse og kirker rundt i landet.
Efter folkeskolen gik han i gang med at uddanne sig til orgelbygger. Det er en rigtig snedkeruddannelse, hvor man lærer at forme fine træsorter, så de bliver til et smukt og imponerende instrument.
Men musikken trak ham fra orgelbyggeriet til Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, hvor han efter flere forsøg blev optaget som sanger.
I 2004 blev Andreas forsanger i bandet Sunstroke PM. Et stort 70’er-inspireret funkband med rytmesektion, orgel og blæs. Med Andreas’ ankomst begyndte bandet at skrive og spille egne kompositioner i samme ånd som de gamle 70’er-funkbands. I 2009 udgav Sunstroke PM deres debut-a!bum ”Free To Funk”, som blev optaget live på Voxhall i Århus foran mere end 500 fans. Sunstroke PM har spillet på en lang række spillesteder og mindre festivaller.
Andreas har også sunget gospel i mange kirker. Han er med som korist og solist på udgivelsen ”Nobody but you” med det professionelle kor Gunnertoft Gospel Singers. Han har også været med på andre vidt forskellige udgivelser som guitarist og sanger.

Skriver egne sange

Andreas Hejslet Jørgensen er nu klar til at lade omverdenen høre sine skæve grooves og soulede vokal. Foto: Søren Kjeldgaard

Andreas har skrevet egne sange, siden han var en knægt, men det var efter opfordring fra en lærer på konservatoriet, at der kom gang i skriveret.
”Jeg har nok bare ikke så meget smerte i mit liv”, svarede Andreas, da hans lærer mente, at der manglede noget smerte i Andreas’ vokale udtryk.
Kort tid efter oplevede han at sidde i en alt for stor lejlighed kun i selskab med Smerten og med en skilsmisse i kikkerten.
Kun få uger efter bruddet spillede Andreas sin første >Broder A< koncert. Siden har han skrevet flere sange og spillet dem på små cafeér og spillesteder i Århus og omegn. Oftest som ene mand på scenen med sin guitar.
I december 2010 vendte han hjem fra en skelsættende rejse til Nashville, hvor han havde brugt efteråret på at indspille sin musik i samarbejde med et hold af kreative producere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med i valgmenigheden

Andreas deltager ofte i gudstjenesterne i Århus Valgmenighed, hvor han er kommet i mere end 10 år.
For Andreas er en vigtig del af det at spille musik at give ære til Gud. Det kommer også til udtryk, når man oplever ham optræde.
Da han i vinteren 2007 blev alene efter et meget kort ægteskab, gik han en umådelig hård tid i møde. Og det var i høj grad på grund af fællesskabet i kirken, at han ikke bukkede under i depression og håbløshed, men bevarede håbet om en lykkelig fremtid.