Funky Broder A

Pop, rock, jazz og rap. Andreas Hejslet aka Broder A bevæger sig i mange forskellige genrer på sin første udgivelse ”Brink,” som udgives den 13. april.Vi befinder os et sted mellem et højtravende musikprojekt og pop. Og det er egentlig et rart sted at være, når man er i Broder A’s selskab.
Den 13. april udgiver han sin første cd med fem sange, der hver især er et eget lille projekt. Sangene er nemlig meget forskellige, hvilket gør cd’en spændende at lytte til. Det er lige fra den inderlige Gift of love til den mere funky Free.
Musikken er detaljeret og velproduceret, men den er også ligetil. Den er ikke svær at følge, men heldigvis byder den også på overraskelser både i lyd og tekst.
Andreas Hejslet er uddannet fra Jysk Musikkonservatorium, og hans vokal er derfor meget disciplineret og veluddannet. Det betyder ikke, at den også er kedelig, for Broder A forstår nemlig at rocke ud på de helt rigtige steder. I sangen I Won’t Give Up overrasker han med en rap-passage, som er rigtigt fed – mere af det, tak!
Lige så detaljerig som musikken er, ligeså levende er teksterne. Der er langt til de banale sangtekster i de fleste danske og udenlandske popsange. Hver sang er en lille historie i sig selv med handling, billedsprog og morale. Det er rart, at teksterne betyder noget og vil noget, men det gør også, at det tager lidt tid, før man kan synge med på sangene.
Til gengæld fanger man hurtigt omkvædene, der er fængende, som det sig hør og bør, og så kommer resten af teksten vel hen ad vejen.
Sangene Free og Heavy Dancer må fremhæves på pladen. Heavy Dancer er jazzet og bliver sunget med et smil på læben. Anmelderen kommer selv til at smile med, når hun synger med på omkvædet: ”Now, who’s your heavy dancer. Any suggestions?”
Free er den bedste bil-sang på udgivelsen. En bil-sang er sådan én, man kan skrue helt op for på vejen hjem fra arbejde/skole i sin bil eller i bussen (men så skal man have iPod i ørerne). I hvertfald er det ikke svært at skråle med på sangens omkvæd: ”We can be free. We can be free, totally.”
Kristina