Børnemission vokser trods krise

Danskerne giver fortsat til velgørenhed – trods finanskrise. Det mærkes bl.a. i Skandinavisk Børnemissions gedeprojekt i Zambia.

Leon Have Thomsen

– I Zambia, vores første land i Afrika, er gedeprojektet vokset over alle grænser. Trods krise er gavmildheden blandt vore givere ikke aftaget, hvilket har betydet, at vi nu kan fortsætte i andre lande, fortæller Leon Have Thomsen i missionens seneste nyhedsblad, der netop er rundsendt til danske givere.
De nye lande er Uganda og Kenya.
Leon er tidligere landssek- retær i Skandinavisk Børnemission.
For et par år siden ønskede organisationen at bygge en børneby til forældreløse børn i Manila på Filippinerne. Man ønskede at bygge et center med forskellige klinikker og administration samt et antal familiehuse, der skulle rumme en ”mor” med en ”børneflok”.
– Det blev alt sammen stillet i bero pga. finanskrisen. Men endnu engang så vi Guds indgriben gennem menneskelig gavmildhed. Et svensk firma, BILTEMA, har betalt for den 20.000 kvm. store grund, hvor byggeriet nu er i fuld gang, fortæller Leon Have Thomsen.