Farlige familier

Når man hænger lidt ekstra ud med slægten ved højtiderne, er det ikke uden risiko for at blive bundet, stukket eller ramt af noget – i min familie.Forleden var jeg i Silvan sammen med min søster Joan for bl.a. at købe dobbeltsidet tape. Jeg fandt noget, der kunne bære imponerende 42 kg. Man kunne hænge alt fra postkasser til skabe op med dette superlim-klisterbånd. Jeg begyndte at overveje at hænge alt op i mit hjem med dette mirakelprodukt, fx et betonskab over barnesengen.
Da fik jeg i Silvan øje på min 3-årige nevø Martin, som rendte uvidende rundt i byggemarkedet. Jeg begyndte at overveje, hvor meget Joans tre små børn mon vejer, og om de eventuelt kunne tapes fast et sted, fx på et offentligt vejskilt – for eksperimentets og videnskabens skyld i bedste Mythbuster-stil (Natur/Teknikprogram, red.) Desuden kunne jeg bruge dette som supplerende babysitter ved at hænge børnene op på væggen, indtil (fem minutter før) forældrene kommer hjem igen.

Joan besluttede pludselig, at vi var færdige med vores indkøb, og vi kørte straks hjem til resten af den højtidsfejrende familie. Udmattet af at fantasere om supertapens muligheder, kastede jeg mig tillidsfuldt ned i mine forældres bløde krammesofa, men blev befamlet af én af min mors synåle, der valgte at bosætte sig i min ene balde. Av. Jeg fløj op, væltede mit glas vand på bordet udover pc’en, og støttede min hånd på bordets stearinlys, hvis varme stearin landede på mine bare tæer. Ingen onde fantasier uden en skæbnesvanger straf.
Hyggen fortsatte, mens min preteen-nevø Leo legede på værelset ved siden af og impulsivt begyndte at kaste ting ud gennem døren ind til stuen. Vi råbte til ham om at lade være, hvortil han svarede: ”Bare rolig! Det er bare en kniv!”. For at forhindre eventuelle fremtidige scenarier med farlige cirkusjobs eller bandemedlemskaber, spurgte Bedstefar, om han ville spille Uno i stedet, hvortil Leo svarede: ”Ja, det vil jeg gerne, Bedstefar, men kun hvis du ikke ta’r dine tænder ud, mens vi spiller”. Gode forhandlingsevner.
Godt der er længe til næste familiehøjtid.