Taxachauffør med mirakelhistorie

Svend Løbners muslimske taxachauffør i Israel havde med god grund en helt særlig forkærlighed for Jesus – eller Isa, som han hedder på arabisk.- Der er noget særligt ved Oliebjerget, en magi, et lys, en kraft…

Oliebjerget med tusindvis af gravpladser – lagt dér i forventning om Messias.

Ordene kommer med overbevisning fra taxachaufføren på vej ned ad Oliebjerget med de tusindvis af grave ved Jerusalem. Gravpladserne er dyre, for jøderne forventer – ligesom kristne – at Messias kommer tilbage netop hér.
Vi taler sammen om Isa al Masih – det arabiske navn for Jesus Kristus. Chaufføren er muslim og forklarer, at både Ibrahim (Abraham), Musa (Moses), Daud (David) og Isa (Jesus) er anerkendte profeter i Islam.
– Jeg kan kun tale godt om Guds profeter. Men når vi snakker om Isa, så sker der noget med mig, siger han og viser mig gåsehud på sine arme.
– Vi skal ikke tale om det, vi ikke forstår, tilføjer han.
– Men vi kan da fortælle, hvad vi har oplevet, insisterer jeg.
– Ok, svarer han.
– Men du vil ikke tro det.

Blev varm indeni

– Jeg var ude for en trafikulykke og måtte være på et hjem i tre måneder. Jeg havde brækket en arm, et ben og skadet ryggen – to hvirvler ved nakken og tre længere nede ad ryggen.
– På hjemmet sagde en søster, at jeg skulle bede til Isa. Så jeg lukkede jeg mig inde i et værelse, lukkede mine øjne og begyndte at bede til Isa, en time, to timer… Min kone bankede på døren, men jeg hørte hende ikke. I stedet skete der noget i mit hjerte. Jeg blev varm indeni. Og på et tidspunkt, så jeg for mine øjne et stærkt rødt lys. Det er det eneste, jeg husker, for så faldt jeg i søvn.

Kan køre taxa på grund af ”Isa”

– Da jeg vågnede næste morgen var jeg fuldstændig rask. Min kone kom og spurgte: ”Hvad var det for et lys inde hos dig i aftes?” Isa er grunden til, at jeg kan køre taxa i dag, smiler taxachaufføren og skruer op for radioen. Her er kristen lovsang på hebraisk.
– De synger om Isa, og det kan jeg godt li’ siger den muslimske chauffør, og inden han standser, gentager han:
– Der er noget særligt over Oliebjerget.