På børnehjem med Gud

Dulce går stille ind i morgencirkelen, åbner sin bibel og begynder på sin andagt, men efter få minutter går hun i stå og kigger ned i jorden med tårer i øjnene.
Hver morgen har hvert børnehus på børnehjemmet i Honduras morgencirkel, hvor der synges, bedes og holdes andagt. I dag er det Dulce, en af de større piger, der skal holde andagten. Da tårerne stille begynder at løbe ned af hendes kinder, og hun prøver at få styr på sin stemme igen, bliver jeg meget frustreret over sprogbarrieren mellem os.
Ved morgenmaden bliver jeg nødt til at få at vide, hvad det er, hun har snakket om, som har fået tårerne frem i hendes øjne og de andres. En af de amerikanske volontører, som forstår og snakker spansk noget bedre end jeg, fortæller, at Dulce fortalte om sin far.
Dulce mistede sin far, da hun var 8 år. Han havde, inden han døde, givet hende sin bibel og sagt, at det var den vej, hun skulle følge. Så på trods af, at hun nu er forældreløs ( – jeg kender ikke moderens historie), stod hun med skinnende øjne og fortalte om sin far i himmelen samtidig med, at hun stod og kiggede på alle pigerne i cirkelen og fortalte dem, at de nu var hendes søstre.
Det er hverdagen på børnehjemmet. Et børnehjem hvor Gud er med i alt. Bøn om morgenen før og efter morgencirkel, før de skal spise, bibeltime 3 gange om ugen, bibelvers som skal læres udenad og, for de stores vedkommende, kirke 2 gange om ugen.

Den tillid og kærlighed, som mange af børnene har til Gud, er overvældende. At se hvordan de bruger ham i hverdagen, at høre hvordan de priser ham i kirken onsdag og søndag og at se, hvordan selv de mindste børn står inde i morgencirkelen og beder højt foran alle andre. På trods af alt dét, de har været udsat for i deres liv; om de er forældreløse, er blevet misbrugt seksuelt, fysisk, psykisk eller på andre måder kommer fra ødelagte hjem, så er deres tro på Gud ikke taget fra dem. Den er hos mange af dem kun blevet stærkere. Det kan da kun være Gud!
Dios te bendiga (Gud velsigne dig).
Therese Hummelmose
Udsendt som volontør af Impact