– For at være åndelig leder må du være åndelig!

Gideon Jakobsen talte om åndeligt liv og parathed til at bekende synd på lederkonferencen Next på Mariager Højskole.Undervisning, fællesskab og at dele opture og nedture, dette fik 71 deltagere mulighed for på NEXT-frikirkeleder i år.

Gideon Jakobsen fra Odense Bykirke medvirkede på konferencen som mentor for yngre ledere, men prædikede også om betydningen af at have et åndeligt liv som leder.

NEXT-frikirkeleder har eksisteret i seks år og er en dag, hvor frikirkeledere fra hele landet samles for at være sammen om den tjeneste, de hver især er i, i frikirkerne. Pinsekirkerne i Danmark er bagland for NEXT, men arbejdet er rettet mod frikirker generelt.
”Drømmen er at hjælpe unge ledere til at udleve deres fulde tjenestepotentiale i og ud fra den lokale kirke”, lyder visionen for NEXT.

Den 30. april 2011 var der NEXT på Mariager Højskole.
– Der var 71 deltagere, hvilket er over en fordobling af tidligere tiders deltagerantal, fortæller Morten Nielsen, næstformand i Styringsgruppen. Dagen begynder kl. 10 med stor brunchbuffét og fællesskab i spisesalen. Herefter er det videre til de mange ressourcetilførsler.

– Hvad er udfordringen?

NEXT-frikirkeleder har nogle ledere tilknyttet, som kan virke som mentorer for deltagerne. Gideon Jakobsen, der er ledende præst i Bykirken i Odense, er én af dem.
Gideon samles med en gruppe på fem frikirkeledere. Her giver minikonferencen rum for udveksling af livshistorier og tjenesteberetninger.
– Hvad er den største glæde og den største udfordring for jer? spørger Gideon gruppen. Samtalerne fortsætter i halvanden time.

Ville prutte af taleren

Senere fortæller Wayne Simmonds, ungdomsleder af UNIC i København, sin livshistorie for hele forsamlingen i salen.
– Vi var en gruppe unge amerikansk fodbold-spillere fra Wales, som skulle spille i England, lægger den humoristiske waliser ud. Videre fortæller han om, hvordan de ankom på en kristen lejr og ville ødelægge alt for de kristne fodboldspillere.
– Vi købte æbler, meloner og alt andet, der sikrede os en masse gas i tarmene, og satte os på bagerste række i samlingsteltet, fortæller han med et lumsk smil. Wayne deler med de unge, hvordan en taler dengang udfordrede den pruttende fodboldspiller til at kalde på Gud her og nu! Wayne tog udfordringen op og løb skrigende fra teltet. Sådan mødte Wayne Gud – og det gjorde de 29 andre fodboldspillere i øvrigt også. Herefter fortæller Wayne, hvordan han i sit liv som kristen er kommet i kontakt med unge mennesker i parker og på gader.
Efter den inspirerende fortælling af Wayne spredes de unge ledere i hjørner, kroge og isboder for at udveksle kontakter og have fællesskab.

Fællesskab og opmuntring

– Vi fik chancen for at connecte med andre i samme position, fortæller Rebekka Milton, der var med på NEXT for første gang, men helt sikkert vender tilbage.
Efter fællesskab, hygge og stor italiensk aftenbuffét samles alle igen for at høre en prædiken om åndeligt lederskab af Gideon Jakobsen.
– For at være åndelig leder må du være åndelig. Jesus prioriterede Gud. Han prioriterede tid med sin far. Sådan fortæller Gideon om, hvordan man som frikirkeleder må være åndelig og have karakter.
– Det er ikke et spørgsmål om, om man synder, men om hvordan man håndterer det. Bekender du eller benægter du? fortsætter han og taler videre om, at vi ikke skal bygge vore egne kirker, men bygge Guds riges kirker. Gideon opmuntrer til, at frikirkeledere løfter i fællesskab med samme mål, frem for at vi alle tumler med vores små delmål.
Dette er essensen af NEXT-frikirkeleder – at løfte i samlet flok, hente ressourcer hos hinanden og rette blikket opad.
Af Carrie Bak