KLF sætter fokus på reality-tv

KLF, Kirke og Mediers direktør, Finn Andersen, opfordrer kirken til at skabe modkultur til den realitypåvirkning, som unge udsættes for gennem medierne.- Reality er fortsat en meget stor del af tv-virkeligheden for unge mennesker. Hvordan påvirker det kirken og de kristnes kommunikation af deres kristne livssyn?

Finn Andersen, KLF, udfordrer kirkerne til at præsentere et alternativ til realitygenren.

Sådan spørger Finn Andersen, der er direktør for KLF, for nyligt i nyhedsbrevet.
Han fortsætter senere i brevet:
– Det er naturligt at tænke, at unge mennesker i dag lærer af det sociale spil de observerer på tv, og at de er åbne for at nogen af de samme virkemidler kan bruges i den virkelige verden. Blandt andet i Paradise Hotel er brug af krop og seksualitet helt sædvanlig for at opnå magt. Dette er også et helt reelt valg mange unge mennesker stilles overfor i dag, og langt fra alle er afvisende for det.

Introducér sandhed

Derfor udfordrer han kirken til at vise et andet billede af virkeligheden, hvor sandhed og værdier bliver elementer i samfundsdebatten og også gøres tilgængeligt som ressourcer for de unge.
Finn Andersen minder dog om, at der også er lyspunkter i realitygenren, når den præsenterer enkeltpersoner med gode værdier i et hårdt miljø. Men han spørger alligevel:
– Magter vi at vise sammenhængen mellem Bibelens evige budskab og tidens aktuelle reality-serier?
Eva