Andrea og Klaus bruger sommeren på at hjælpe

Både Andrea og Klaus tager denne sommer på Summer Team med Impact. Begge synes, det er vigtigt at få perspektiv på livet i Danmark.
500 (!!!) børn mellem 5 og 20 til fodboldlejr. Ikke danske, rige, forkælede børn, men fattige honduranske gadebørn. Sådan ser nogle af sommerplanerne ud for Andrea og Klaus.

Andrea Kiel Nielsen læser statskunskab og Klaus Birkedal Videbæk journalistik. Selvom de begge er studerende, har de valgt at bruge tid og penge på at rejse til Honduras og hjælpe gadebørn i Latinamerikas fattigste land.

Klaus Birkedal Videbæk er 22 år og i gang med at studere til journalist. Han har tidligere været af sted som volontør i Indien, og han skal for første gang med på Impacts Summer Team.
– Idéen opstod, fordi jeg var arbejdsløs sidste sommer, efter at jeg havde været ude at rejse, så jeg tog noget spanskundervisning. Jeg synes, at volontørarbejde er en rigtig fed måde at møde andre kulturer på, og så kan vi samtidigt være med til at give nogle børn en kæmpe oplevelse.

– Det skal rykke noget

Andrea med et af børnene fra børnehjemmet på Honduras – sidste gang hun var dernede.

Andrea Kiel Nielsen på 21 var med på Summer Team første gang i 2009, og nu vil hun tilbage.
– Jeg synes, det er fantastisk, at man ikke bare gør en indsats og så tager afsted igen, men at der er nogen dernede, som følger op på det arbejde, man gør.
Andrea studerer statskundskab, og på årets Summer Team kan hun måske bruge noget af det, hun lærer på sit studie. Hun skal i hvert fald være en af de tre teamledere på rejsen.
– Jeg kan rigtig godt lide at koordinere, og så skal vi bare lave noget, der rykker. Jeg tænker både på børnene dernede, men også på de 20 unge danskere, som vælger at bruge deres sommer på det her arbejde. Det må også gerne rykke noget for dem, forklarer hun.
Andrea er selv vokset op i Etiopien, så hun har selv set mange forskellige forhold, som mennesker kan leve under.
– Og jeg synes, det er virkelig vigtigt, at vi som unge danskere får sat perspektiv på den hverdag, vi lever i.
Klaus kan kun give hende ret:
– Jeg tager også af sted for at blive klogere og styrke mit perspektiv. Vi ved bare ikke ret meget om, hvordan det er at leve i resten af verden.

Børnehjemsbørn skal i badeland

22 dage skal de unge danskere være af sted. Cirka halvdelen af tiden bliver brugt på fodboldcampen for gadebørn. Et projekt som hænger sammen med et fodboldskoleprojekt, der varer resten af året. Efter et par dage til at slappe af og se lidt af Honduras, som er Latinamerikas fattigste land, skal teamet hjælpe til på et børnehjem i en lille uge.
– Det er et lille børnehjem, som ikke får så meget udenlandsk støtte, derfor betyder det meget for dem, at vi kommer og gør det hele lidt nemmere for dem. Vi har også samlet penge sammen, så vi kan tage alle børnene med i badeland. Det skal nok gøre lykke, smiler Andrea.
De sidste dage på projektet bliver brugt på sammen at evaluere og lande igen efter det kæmpe væld af indtryk, som de unge volontører har været udsat for.
– Jeg tror også, det bliver en stor oplevelse at være af sted sammen, så vi kan udvikle os sammen. Bare det, at man møder hinanden under helt andre forhold end normalt. Jeg tror, vi kommer til at få noget sammen også bagefter, forklarer Klaus.
– Jeg tror, der er mange som bliver rystet i deres grundvold af oplevelserne i Honduras, og så er det vigtigt, at vi skaber et forum, hvor vi kan snakke om, hvad vi vil ændre, når vi kommer hjem, supplerer Andrea.