Svensk skib med nordmænd og svenskere forlader græsk havn med ukendt mål

Situationen omkring flotillen, der agter at bryde den israelske søblokade af Gaza-striben, er blevet tilspidset, efter at et svensk skib, “Juliano”, har forladt græsk havn med ukendt mål.Ombord på skibet er omkring 20 norske, svenske og græske pro-palestinensiske aktivister.

Skibet er et af fartøjerne i en flotille af omkring 10 skibe, som efter planen skulle være taget fra Grækenland til Gaza i forrige uge, men blev standset af et græsk forbud.

Nogle af skibene har lidt skade, og for “Juliano”s vedkommende siges det, at det har været udsat for sabotage – med fingeren pegende mod Israel. Skaden er blevet repareret.

En af aktivisterne ombord siger til den israelske avis “Yediot Aharonot”:

– Vi er stået til søs. Vi er på vej, alle veje fører til Gaza. Det vil blive en lille, men kvalitativ flotille.

“Juliano” afsejlede først efter at have fået tilladelse til dette af græske myndigheder. Ifølge den græske kystvagts hovedkvarter blev tilladelsen givet på betingelse af, at skibet ikke ville sejle til Gaza.

Den israelske flåde er blevet beordret til at standse alle skibe med kurs mod Gaza.

Flotillens organisationskomite udtaler, at det opfatter denne ændring som en sejr og et tegn på, at kritikken af den græske regerings beslutning om at forbyde afsejling til Gaza havde haft den ønskede virkning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der er imidlertid stadig usikkerhed om, hvorvidt “Juliano” virkelig vil afstå fra at tage til Gaza.

Greta Berlin, der er talskvinde for “Befri Gaza Bevægelsen”, siger, at “Juliano” i internationalt farvand vil mødes med et fransk skib, før de begge sætter kurs mod Gaza. Hun gav ingen detaljer om mødestedet.