Tre på flugt

Første bind af ny fantasy-serie af G.P. Taylor er fin sommerferielæsning for 8-14-årige.DoppleGanger: Flugten er en historie, der vil forbløffe, skræmme (på den gode måde) og glæde børn og barnlige sjæle med dens farverige illustrationer, fantastiske figurer og spilopmager-eventyr, og den er en fin sommerferie-læsning for børn i alderen 8-14 år.
DoppleGanger: Flugten er første bog i DoppleGanger Fortællingerne og introducerer os til tvillingerne Sadie og Saskia Dopple, der bor på børnehjemmet Isambard Dunstans Skole for Uvorne Børn. Den trøstesløse tilværelse på skolen dominerer pigernes hverdag, men med lige dele opfindsomhed, frygtløshed og tendens til narrestreger forsøger pigerne alligevel at holde modet oppe hos hinanden.
Pigernes tilflugt hos hinanden bliver dog brat brudt, da den mystiske Madame Elliot adopterer den ene tvilling, Saskia, og kører hende bort til et hus fyldt med hemmeligheder. Desperat efter at finde sin søster stikker Sadie af fra børnehjemmet sammen med den lige så forældreløse dreng Erik Ganger, hvis evner som tyveknægt viser sig at være ganske nyttige.
Mens Saskia forsøger at slippe ud af det tornekrat af mysterier, der omgiver Madame Elliot og den uhyggelige butler Smaglöhs, finder Sadie og Erik også sig selv i farefulde omgivelser, og det hele kulminerer i en historie, der omfatter gotiske slotte, vaske-uægte seancer, en forældet troldmand med morderiske tendenser og en skjult skat.

Kombination af tekst og tegneserie

Den angelikanske præst og forfatter G. P. Taylor har med bestsellerne Skyggemaner (på dansk fra Forlaget Per Kofod), Malurt og Tersias (på dansk fra Fokal) markeret sig som en af de bedste forfattere af kristen børnelitteratur i nyere tid.
Hans nyeste bog trækker på den britiske børnebogstradition, som vi blandt andet kender den fra Narnia og Harry Potter med dens sammenblanding af eventyr og det virkelige liv, men i modsætning til de foregående bøger kombinerer DoppleGanger: Flugten romanens fortællestruktur med tegneseriens non-stop action. Historien fortælles skiftevis i almindelig tekst med illustrationer og i tegneseriens billedsprog, hvilket gør romanen til en unik læsning.
Bogen kan være en smule forvirrende ved første øjekast, men dens blanding af afvæbnende humor og skrækindjagende skurke gør den til oplagt læsning for det yngre publikum, og jeg kan godt love, at der vil blive ventet med spænding på den næste bog i serien om Sadie, Saskia og Erik.

G.P. Taylor:
DoppleGanger: Flugten
DoppleGanger
Fortællingerne 1
280 sider • 249,95 kr.
Fokal