Fra sygdom Til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 8,50 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen
Anne Maries Vej 16
9000 Aalborg
– Orla@Udfordringen.dk.

Spørgsmål 1:

Hvorfor helbreder vi kristne ikke bare alle?

Kære Orla!
Hermed et spørgsmål:
En ven af mig, som er muslim, spørger, hvorfor vi kristne ikke bare går ind på Rigshospitalet og helbreder alle aids- og kræftpatienter, når nu vi hævder, at Jesus også i dag helbreder syge. Kan du give ham et svar på det?
Venlig hilsen
N.

Svar 1:

Jesus vil gerne helbrede alle

Kære N.
Det er en kendsgerning, at Jesus helbreder syge i dag. Det er ikke bare noget, vi kristne hævder, som din muslimske ven påstår.
Helbredelserne sker for det meste ved bøn. Helbredelserne sker gennem kristne, der tror på Bibelens budskab om den levende og opstandne Jesus. Det budskab fortæller os nemlig, at Jesus både lever og virker i dag. Som han virkede, sådan virker han stadig.
Indvendingen om, hvorfor vi kristne ikke helbreder alle syge? – Fx på Rigshospitalet.
Ja, det spørgsmål har jeg faktisk mødt et par gange før. Og spørgsmålet er forståeligt.
Bibelens budskab er, at Gud i Jesus Kristus ønsker at frelse alle mennesker. Men desværre er det ikke alle mennesker, der er parate til at blive frelst af Jesus. Der er fx mange, der hellere vil prøve på at frelse sig selv. Nogle samler på gode gerninger i den tro, at gode gerninger i sig selv kan frelse. Men sådan er Bibelens budskab ikke.
Nu så til spørgsmålet om helbredelse af syge:
Som udgangspunkt kan man sige, at Jesus er parat til at helbrede alle syge. Men når nu Rigshospitalet er nævnt, ja, så er det langt fra alle syge på Rigshospitalet, der er parate til at blive helbredt af Jesus.
Hvis mennesker ikke er parate til at tage imod, kan Jesus ikke give. Prøver vi som kristne at presse nogen til at tage imod, så er det både grænseoverskridende og krænkende.
Det er et frit land, vi lever i. Derfor kan mennesker vælge Jesus til. Men de kan også vælge ham fra.
Vi kristne kan ikke ”bare” gå ind på Rigshospitalet og helbrede alle aids- og kræftpatienter. Det ville Guds hellige Ånd aldrig give sin accept til, og det, vi gør, skulle gerne ske under Helligåndens ledelse.
I Johannes-evangeliet kap. 5 starter vers 2 således: – ”Ved Fåreporten i Jerusalem er der en dam, som på hebraisk kaldes Betesda; den har fem søjlegange. I dem lå der en mængde syge, blinde, lamme og krøblinge, som ventede på, at der skulle komme bevægelse i vandet.”

Jesus kom til dammen ved Betesda, og ud af den mængde syge, der lå der, helbredte han kun en enkelt. Hvorfor nu det ?
Tja, det kunne jo være, at der kun var en, der var parat til at blive helbredt af Jesus. Kun en, som var parat til at tage imod det, som Jesus kunne give.
Måske ventede de andre udelukkende på, at vandet skulle komme i bevægelse, og de ventede ikke på noget som helst andet. De havde ikke tro på andet.
Måske er situationen med de syge ved Betesdas dam og situationen med de syge på Rigshospitalet stort set den samme. Det handler altså om at være parat eller ikke være parat.
Og for dem, der skal bede om helbredelse af syge, for dem handler det om at være på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt og sammen med det rigtige menneske. Der kan man kun være ved Helligåndens ledelse.
Jeg håber, at din ven kan forstå mit svar.
Venlig hilsen
Orla Lindskov

Spørgsmål 2:

Det er svært at se vores lille søn lide

Kære Orla Lindskov
Jeg skriver til dig med tårerne trillende ned ad kinderne i håb om, at Gud vil bruge dig til at hjælpe os.
D. 29.04.2011 fik vores søn på 4 ½ år konstateret leukæmi – helt præcist kronisk Myeloid Leukæmi (CML). Det er kræft i blodet, som kan holdes nede med nogle piller kaldet Glivec, så han i første omgang ikke skal have kemo. Der kan blive tale om knoglemarvs-transplantation, men indtil videre håber vi på, at pillerne kan hjælpe. Det er vi på mange måder meget lettede og taknemmelige over.
Men bekymringerne fylder meget hos os, og han får også nogle bivirkninger ved pillerne, som fx kvalme, ledsmerter m.m.
Det er svært for os at se vores lille søn lide med både smerter og kvalme, som hæmmer ham i at lege og i at udforske livet, som man jo ellers gør, når man er 4 år.
Vi er en familie på 5: – far, mor, vores syge, lille dreng, en datter på 2 ½ år og en datter på 6 måneder. Så vi har nok at se til, og siden vores lille dreng fik konstateret leukæmi, har det fyldt meget i vores lille familie.
Vi har derfor brug for forbøn – først og fremmest for, at vores søn må blive rask og ikke have smerter, men også for, at Gud må give os styrke til et liv med en lille søn, der har en kronisk sygdom. Vi ønsker også at være der for alle vores 3 børn og ikke mindst for hinanden.
Vi bliver ofte mindet om verset fra Esajas 41, vers 10, hvilket også er det vers, vi har i vores ringe – at vi ikke skal frygte. Det er stort; men somme tider er det også bare så svært, for bekymringerne ligger der som en sort sky over os!
Jeg håber inderligt, at Gud vil bruge dig gennem det her, og at vi må opleve, at Gud griber ind og tager magten over sygdommen – jeg ved han kan!
Kærlig hilsen fra
En magtesløs mor


Artiklen fortsætter efter annoncen:Svar 2:

Bibelen opfordrer til udholdenhed i bøn

Kære magtesløse mor
Jeg har den dybeste medfølelse med jer i jeres vanskelige situation.
Jeg vil med min forbøn prøve at hjælpe jer, og jeg har sendt en salvedug til jeres lille søn.
I kan lægge den under hans lagen i sengen og i øvrigt bruge den hos ham, som I synes.
Om muligt, send salvedugen tilbage til mig med ca. 2 ugers mellemrum. Jeg vil da salve den og bede over den igen, eftersom Bibelen opfordrer os til at være udholdende i bønnen. Det gælder også forbønnen for hinanden.
Jeg er overbevist om, at min Brevkasses læsere vil være med i forbønnen for jeres lille søn.
Min hilsen til jer
i Jesu navn
Orla Lindskov

Min oplevelse:
Kære Orla Lindskov
Jeg har haft min salvedug liggende under min hovedpude i mange år og været til forbøn hos dig et par gange, – og det har hjulpet mig.
Tak til vor himmelske Far, og tak til dig.
Venlig hilsen K.


Artiklen fortsætter efter annoncen: