Strisser på Bornholm

Det syvende bud overtrådt hos Indre Mission, lød avisoverskriften i Lokalavisen Bornholm. Nyheden stod under min yndlingsrubrik Politirapporten, som jeg altid bladrer direkte til, hver gang jeg gennem mit arbejde besøger dejlige Bornholm. Jeg er dybt fascineret af ø-samfund generelt.Artiklen handlede om et tasketyveri i Indre Missions genbrugsbutik på Haslevej i Rønne. Nok er det billigt at handle genbrug, men ikke så billigt, og derfor måtte politiet og pressen tilkaldes! Og det er ikke småting, der skrives om i avisen – jo, faktisk masser af småting.
På Hasle Røgeri blev der sjovt nok ikke stjålet sild, men derimod tre Bornholmer Snaps og 15 påskebryg, efter de havde skaffet sig adgang uden for åbningstiden ved at knuse en rude. Pudsigt nok blev der samme nat anmeldt om en nedsavet flagstang i en baghave, som jeg muligvis med min Barnaby-genialitet linker sammen med en (u)gerning, man kunne foretage sig i en røgeri-brandert. Har jeg hørt.

Jeg går ud og henter en kold fra kassen, hvorefter jeg sætter mig tilbage på terrassen for at læse lystigt videre i den bornholmske sensationspresse:
”En brun dværgkanin er bortført fra et bur i haven på Pærevej.
Fredag kl. 14.15 blev en 70-årig mand taget for butikstyveri i Kvickly i Nexø. Han havde stjålet en Nupo snackbar.
En kvinde i Nylars anmeldte, at en rød/hvid springerspaniel-lignende hund havde snuppet tre af hendes ænder.
Uden for Torvets Pølsebar opstod håndgemæng. Angivelig skulle en 23-årig have kysset med et par lokale mindreårige piger. Pigerne blev fulgt hjem af politiet.
En letsindig graffitist malede FU på politiets mur og bankede en betjent med spraydåsen. Nu efterlyses han. Han var iført en sort hættetrøje, der blev revet i stykker af politimanden under forsøget på at tilbageholde ham. Borgere der kan bidrage med oplysninger om den iturevne, sorte hættetrøje bedes rette henvendelse til politiet.”
Gid, alle nyheder var så uskyldige. Intet under, at 68% af danskerne hungrer efter flere positive nyhedshistorier.