Terroristgrupper opererer i Sinai – Israel sender troppeforstærkninger

Israels har sendt troppeforstærkninger til Sinai, efter at flere palestinensiske terroristgrupper har infiltreret ind i området fra Gaza-striben.Den øverstkommanderende over de israelske styrker, general Benny Gantz, har beordret forstærkning af hele grænsen fra Gaza til Eilat-bugten i kølvandet på konkrete efterretningsrapporter om, at et antal palestinensiske militsgrupper er gået ind i Sinai gennem tunneller i Rafah, med den hensigt at udføre angreb på israelsk område.

Terroristerne, der identificerer sig med “Palestinensisk Islamisk Jihad” og “Folke-modstands komiteerne”, planlægger – ifølge israelske kilder – at samarbejde med egyptiske islamister om at udføre angreb mod Israel som hævn for drabet af nogle af deres medlemmer under israelske luftangreb i Gaza i de sidste par uger.

Under et angreb tidligere i denne måned blev otte israelere dræbt og snesevis såret, efter at terrorister, der var kommet fra Gaza gennem tunneller til Egypten, angreb israelske busser og biler nær grænsen nord for Eilat.

Til trods for disse advarsler mærkes ingen tegn på stress i turistbyen Eilat. Hotellerne har ikke meldt om tab, og omkring 5000 gæster er kommet til byen for at overvære en sangfestival.

Der er flere sikkerhedsfolk og militærstyrker i Eilat end vanligt, men en miitær kilde siger, at den virkelige militære tilstedeværelse er ved den 200 kilometer lange grænse ved Egypten.

Det israelske militær er også forberedt på et muligt søværts angreb mod Eilat og har forstærket flåden i området bl.a. med to af Israels mest avancerede missilfartøjer.

De to krigsskibe er formentlig også i området i forventning om iranske flådefartøjer på vej fra Persergolfen til Rødehavet – som det er rapporteret fra Teheran.