Tid til træning i tilbedelse

Første weekend i september byder på fælles lovsangskonference for LM og IM i Sydvestjylland.Singer-song-writer-cafe, forum, seminarer og masser af lovsang. Sådan ser programmet ud for Worship Today, som bliver afholdt på Sydvestjyllands efterskole første weekend i september.

Peter Ringgaard, musikkonsulent i Indre Mission.

– Jeg forventer omkring 200 deltagere i år, fortæller Peter Ringgaard, som er musikkonsulent i Indre Mission og en af arrangørerne bag Worship Today. Sidste år havde konferencen 130 deltagere.
– Det var et rigtig godt arrangement sidste år. Vi kunne mærke, at der havde været et behov for sådan en konference, og det blev en form for forløsning. Selv i pauserne talte folk ikke bare om vejr og vind, men samtalerne om lovsang blev taget med ud på gangene, forklarer Peter, som efterfølgende fik meget positiv respons fra lovsangs-aktive, som både følte sig inspirererede og udfordrede.
Ud over Indre Mission står også Luthersk Mission bag Worship Today.
– Det er godt at være flere om det, så er der en større bredde at trække på inden for undervisningen og også en bredere berøringsflade ude i landet, forklarer Peter.

Begavet lovsanger

Aaron Keys, som er amerikansk lovsangsleder, er netop aktuel med albummet ”Dwell”.

Det er et alsidigt program, som møder deltagerne i år. Aaron Keyes, lovsangsleder fra USA, er hovednavnet og vil give inspiration og også lede lovsang undervejs. På hjemmesiden skriver arrangørerne om ham:
– Aaron Keyes er lovsangsleder i Atlanta og har virkelig fået en gave fra Gud i måden at lede lovsang på. Det, der gør Aaron til noget specielt, er hans jordnære personlighed og hans fokus på Guds ord, både som person, men også i lovsangen.
På Worship Today vil der ligesom sidste år være en singer-songwriter-cafe, hvor sangskrivere har mulighed for at afprøve deres nye materiale foran og sammen med publikum. Jonas H. Pedersen fra Hymns from Nineveh vil undervise på et seminar om sangskrivning.

Vigtigt med værdier

Som noget nyt vil der være et særligt forum for præster på konferencen.
– At være lovsangsleder er en meget åndelig opgave, men samtidig står præsten jo med det endelige åndelige ansvar for gudstjenesten. Derfor er det vigtigt, at der opstår et samarbejde mellem de to, og det skal forummet være med til at skabe rum for.

Peter mener, at det er vigtigt med den lovsangsundervisning, som der er på Worship Today.
– Lovsang, sang og musik fylder mere og mere i vores sammenhænge. Derfor er det vigtigt, at det hele ikke kommer til at handle om følelser, men at lovsangslederne har nogle sunde åndelige værdier med. Og at de bevarer ydmygheden i det, de gør, pointerer han.


Artiklen fortsætter efter annoncen: