To kæmpe koncerter i Kolding

Først kommer Hillsong fra Australien og holder koncert i Kolding kongreshal. Bare tre uger senere spiller JesusCulture fra Californien samme sted.September er måneden at gå til kristen koncert i. I hvert fald hvis man kan lide nogle af de mest populære navne inden for international lovsangsmusik.

I forhold til Hillsong er JesusCulture et ret nyt fænomen. Her ses nogle af kunstnerne med Chris Quilala og Kim Walker i front.

Festen begynder den 6. september med Hillsong Australien. Hillsong er på turné i forbindelse med deres nye livealbum ”God is able”, som udkom i begyndelsen af august. Hillsong live rummer både Hillsong United-genren, men også en mere oldschool lovsangsgenre sunget af blandt andet Reuben Morgan og Darlene Zchech.
Hillsong, den store kirke i Sydney, har allerede inspireret resten af verden med lovsangsmusik siden midten af firserne. De har udgivet over 70 album, og de fornyer sig stadig til at inspirere også en ny generation.

Bare tre uger efter denne lovsangskoncert er der Jesus Culture på menuen. Denne lovsangsgruppe er en del af tjenesten i den kendte Bethel Church i Californien. Hvor Hillsong Live rammer en bred målrgruppe, er Jesus Culture mere målrettet mod mennesker, som er interesseret i den unge lovsangsmusik. Samtidig har deres lovsangskultur også ry for at være mere insisterende end Hillsongs og give deltagerne mulighed for virkelig at fordybe sig i tilbedelsen og råbe til Gud.

Forskellige og ens

I forhold til Hillsong er Jesus Culture et ret nyt fænomen. Først i 1999 begyndte den organisation sin tjeneste på amerikanske universiteter. 10 cd’er er det blevet til på de 12 år, men kun fire af dem med Jesus Cultures label. De øvrige er udgivet som solo-cd’er med de enkelte kunstnere, som har været tilknyttet organisationen.
Men selvom der er forskel på Hillsong og Jesus Culture, er der også store ligheder. Begge lovsangskulturer har kæmpe indflydelse på verdensomspændende lovsang i dag, og begge er bygget op om en kultur frem for et navn. Selvom Hillsong forbindes med Joel Houston og Darlene Zchech, og Jesus Culture er kendt for Chris Quilala og Kim Walker, så kan projekterne sagtens bestå med nye navne ind i fremtiden.
Det er Projekt:Kirke fra Hjørring, som står bag begge koncerter, og præst Andreas Matthew forklarer:
– Vi synes, det er fedt at lave noget, som beriger og samler hele kirken. Det er fedt, når vi kan blive inspireret af nogen, som kommer fra en lidt større ”verden” end vores egen. Jeg tror bare, vi ønsker at velsigne kirkerne med koncerterne.