EFTERSKOLE-TEMA
Eleverne lærer at producere og sælge

Frøstruphave Efterskole tilbyder et helt nyt projekt: Frem10 skal lære eleverne at fremstille og markedsføre et produkt.Frem10 er et helt nyt 10-klasses projekt på Frøstruphave efterskole. Her skal eleverne fremstille et produkt og lave en markedsføring af produktet i Danmark og i udlandet.

På Frem10 skal eleverne både fremstille og markedsføre et produkt. Alle elever skal omkring Kreativ Værksted samt Metal og Sløjd.

På projekt Frem10 får eleverne individuelle samtaler med en lærer, men arbejder i studiegrupper, hvor de selv skal strukturere deres tid i forhold til mange forskellige opgaver. Der skal både arbejdes med reklamer samt fremstilling af diverse produkter i Kreativ, Metal og Sløjd, hvor alle elever har fået en opgave i hvert værksted.
Skoleåret er kun nogle uger gammelt, men Frem10 har allerede været vidt omkring. Fra etiske diskussioner om organdonation og fosterdiagnostik til virksomhedsbesøg på LEGO.

Hjælp til fattige

Frøstruphave Efterskole er en kristen efterskole oprettet i 1983 af Indre Mission og KFUM/KFUK i Vestjylland.
Skolen lægger vægt på, at lærerne har et personligt forhold til kristendommen og ønsker at give det videre. Eleverne får Bibelens budskab om Jesus som verdens frelser, og at alle mennesker er lige meget værd.
Også budskabet om næstekærlighed leves ud i praksis. Skolen har netop haft besøg af Jydske Vestkysten, fordi eleverne fra skoleåret 2010/2011 havde samlet 100.000 kr. ind til Afrika in Touch til et skolehjem for handicappede børn i Uganda. I år samles der ind til Åbne Døre.
Pengene samles ind ved at eleverne tilbyder deres arbejdskraft i og omkring Nørre Nebel. Denne kreative idé til at samle penge ind til fattige gjorde således skolen til ’Dagens Succes’ i Jydske Vestkysten.
Lisbeth