Fra sydom Til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 8,50 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen,
Anne Maries Vej 16,
9000 Aalborg
– Orla@Udfordringen.dk.

Spørgsmål 1:

Kærlighedssorg endnu engang!

Kære Orla
Jeg er en kvinde på 37 år, der flere gange har tænkt på at skrive til dig. Jeg ved slet ikke, om du vil bede for mig, når det ikke er til et møde. Jeg har læst om flere, du har bedt for. Jeg vil blive glad, hvis du vil bede for mig.
Endnu engang lider jeg af kærlighedssorg, og det føler jeg, at jeg næsten har gjort non-stop de seneste 12 år. Det er ikke fordi, der har været så mange fyre, der har gjort mig ked af det. Men min sorg har varet fra 1 – 4 år for hver af dem. Og der er kun en af dem, jeg har været kæreste med så lang tid som ét år.
Jeg er mellemleder for en gruppe på otte personer. En af disse er en fyr, der er tre år yngre end mig selv. Ham har jeg haft en rigtig god kemi med, og vi har talt rigtigt godt sammen. Jeg har gerne villet lære ham bedre at kende, da jeg var blevet rigtigt glad for ham.
Han havde desværre ikke de samme følelser for mig, så jeg har det lidt hårdt nu. Jeg savner ham, vores samtaler og ikke mindst at grine sammen med ham. Det er en af de få gange, jeg har haft det ægte sjovt med en fyr. Jeg har jo håbet lidt på, at der skete et mirakel, – at han pludselig ændrede mening. Men jeg ved samtidig godt, at det måske slet ikke er meningen, at det skal være ham og mig. Måske er det slet ikke det bedste for os begge.
Efter at han fortalte, at han ikke var interesseret – mistede jeg også håbet. Håbet om, at jeg finder en – og når at finde en, jeg kan stifte familie med. Jeg er jo trods alt 37, og det er så tæt på, at jeg ikke kan nå at få børn. Det er så sjældent, at jeg møder en fyr, som jeg finder interessant, – og det hele virker derfor så umuligt.
Jeg har ellers så mange dejlige ting at være glad for: – en dejlig familie, dejlige venner, en dejlig lejlighed, et godt job, hvor jeg er værdsat – og ikke mindst har jeg Jesus i mit liv.
I de lange perioder, hvor jeg ikke er rigtig glad, har jeg meget mindre energi til at være der for andre, – til at være et godt menneske. Det er jeg bare så ked af. Jeg ved ikke, hvorfor det er så svært for mig at finde en at dele livet med, og jeg har bare så stort et ønske om at kunne dele livet med en.
Mit selvværd er ikke altid det bedste. Jeg ved ikke, om det kan have betydning. Jeg synes dog, jeg er så velsignet ved at det er nemt for mig at skabe kontakt og få venner. Derfor er jeg også så taknemmelig for, at jeg har mange tætte venner og et godt socialt netværk.
Jeg har et ønske om at få håb og energi. Jeg ønsker, at Jesus må vise mig vejen, jeg skal gå.
Jeg har ikke så stort kendskab til salveduge. Tror du, det ville være noget, jeg vil kunne få glæde af?
Så vil jeg nemlig sende dig en frankeret svarkuvert.
Tusind tak for, at det er muligt at skrive til dig.
Mange hilsener fra
En kvinde på 37

Svar 1:

Bed Jesus om at lede dig hver dag

Kære kvinde på 37
Jeg har bedt for dig og sendt dig en salvedug. Jeg tror, du vil få glæde af den.
Jeg har bedt Jesus om at give dig håb, energi og selvværd. Jeg har bedt om, at dit selvværd må blive genoprettet og bevaret. Et godt selvværd kan jo være vanskeligt at bevare, når man som du har prøvet at blive valgt fra flere gange.
Jeg har bedt Jesus om at gå ind i dit liv som den gode hyrde og lede dig til den rette mand.
Det er ikke Guds vilje, at du skal leve alene, når du så inderligt ønsker at finde en livs-ledsager.
Det er heller ikke Guds vilje, at du skal fortsætte med at lide af kærestesorg, som du har gjort de sidste 12 år. Kærestesorg kan gøre rigtigt ondt. Det kan i mange tilfælde føles værre end fysisk smerte. Og som du også skriver: mens kæreste-sorg og håbløshed bor i dig, ja, så mister du energi og overskud til andre. Du mister også glæden.
I vores land er udviklingen den, at der bliver flere og flere enlige. Singler kaldes de i dag. Jeg læste for en tid siden, at der er flere par, der bliver skilt end der er par, der bliver gift.
Sådan er udviklingen. Men jeg ved, at denne udvikling er ikke Guds vilje.
I 1. Mosebog står der nemlig: – Gud skabte mennesket i sit billede; i Guds billede skabte han det, som mand og kvinde skabte han dem. Og Gud velsignede dem og sagde til dem: – ”Bliv frugtbare og talrige, opfyld jorden, og underlæg jer den; – ”. Her læser vi tydeligt, at manden og kvinden som par er Guds vilje. Ikke manden som enlig og kvinden som enlig. Derfor er jeg overbevist om, at Gud vil hjælpe dig med at finde den rette mand.
Her til sidst noget, du skal gøre:
Bed hver dag om, at Jesus må lede dig, så du er på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt og sammen med de rigtige mennesker. Det er faktisk forudsætningen for, at du kan finde den rigtige mand.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Min oplevelse:

Jeg har det bedst, når jeg er i bevægelse

Kære Orla Lindskov
For 3-4 år siden begyndte min højre storetå at ”sove”, og det har efterhånden bredt sig til begge fødder.
Det mærkes som en ”stram” følelsesløshed, skiftevis kolde eller varme, smertende fødder, især når jeg står op i længere tid.
Jeg er 70 år og ellers rask. Men jeg har det bedst, når jeg er i bevægelse. Lægen mener, at det er nervebetændelse, jeg har i benene. Så han gav mig Imipramin-piller. Men de gav mig desværre for høj puls, så dem er jeg for længst holdt op med at tage. Jeg har så fået at vide, at der ikke er mere at gøre.
Nu vil jeg så bede dig om at sende en salvedug. Jeg har for nogle år siden oplevet gigtsmerter, der forsvandt, efter at jeg havde fået en salvedug tilsendt af dig.
Jeg ser frem til, at Gud vil helbrede mig igen. Tusind tak fordi du bruger din nådegave.
Venlig hilsen
Aa.H.L.