Israelsk-palestinensiske sammenstød – før talerne i New York

Spændingen steg idag på Vestbred-området, hvor det kom til sammenstød mellem demonstrerende palestinensere og israelske sikkerhedsstyrker – endnu inden palestinensernes præsident Maumoud Abbas og Israels statsminister Binyamin Netanyahu fremlagde deres synspunkter for FN i New York.Ved Kalandia kontrolstedet kastede maskerede arabere sten mod israelske soldater, og der meldes om sårede på begge sider.

Der meldes også om samenstød mellem jødiske bosættere og palestinensere, der kastede sten imod hinanden, nær en landsby syd for Nablus. 300 palestinensere kom til stedet og kastede sten mod de israelske tropper, der svarede igen med “midler til at sprede menneskemængder”.

I Øst-Jerusalem arresterede israelsk grænsepoliti tre palestinensiske teenagere, efter at de var begyndt at afbrænde bildæk og kaste sten mod grænsepolitiet.

Tusinder af palestinensere deltog i fredagsgudstjenesten på Tempelbjerget i Jerusalem, men de spredtes uden episoder.

En talsmand for politiet siger, at “der vil blive brugt en fast hånd mod ethvert forsøg på at bryde freden”.

Politiet har øget uddannelsen af specialtrænede uro-betjente med 50 procent, og omkring 22.000 politimænd – 2/3 af den samlede styrke – er udkommanderet for at kontrollere situationen.

Også palestinensiske sikkerhedsstyrker er i alarmberedskab, og et øget antal mænd er udkommanderet for at forhindre sammenstød mellem palestinensere og bosættere.

Palestinenserne giver udtryk for skuffelse og frustration over præsident Barack Obamas tale i FN, og de ventes at ville give stærkt udtryk for dette, når Abbas og Netanyahu har indledt deres ord-kamp i FN.


Artiklen fortsætter efter annoncen: