Kristne verden over beder for Jerusalems fred

Flere hundrede kristne fra hele verden mødtes igår på Ha’as Promenaden i Jerusalem for at bede om fred og velfærd for Jerusalem.
Foran dem bredte sig Hinnom-dalen, i baggrunden sås Davidstaden og Den gamle By og til højre for dem kunne man se Government House, hovedkvarter for FN’s militærobservatører. Andre kendte steder der kan ses fra dette udsigtspunkt er Kidron-dalen, Getsemane Have, Zionbjerget med Nadversalen og Oliebjerget.

Det var ikke mindst på grund af beliggenheden, at bedestunden blev afholdt netop her.

Stemningen var løftet, da fællesbønnen blev indledt, ikke mindst ved tanken om, at millioner af kristne i 175 lande verden over sluttede sig til denne bøn.

Organisatørerne betegnede begivenheden som “den største Israel-fokuserede bøn i historien”. Den har fået navnet “Ørnevinger”, hvis eksekutivdirektør er den amerikanske pastor Robert Stearns, New York, som fik ideen til denne bøn for år tilbage og lancerede den i 2002.

Hans med-formand er den fremtrædende kristne leder, dr. Jack Hayford, Californien, og bevægelsen er nu vokset støt og omfatter 300.000 kirker i alle verdensdele.

De andagtssøgende bad for “sand fred for Jerusalem og hele Israel”. Pastor Stearns havde følgende kommentar:

– Kristne forener sig verden over, og vi er kommet hertil for at erklære, at Abrahams Isaks og Jakobs Gud elsker Jerusalem, og at Han har sat sit navn på denne by. Når vi beder om fred for Jerusalem, beder vi for alle byens indbyggere – jøder, arabere, kristne, muslimer og de af en anden tro. Vi beder i lydighed over for Biblen og ikke fra nogen anden agenda.

Blandt de deltagende organisatioer er “Bridges for Peace”, Den internationale kristne Ambasade og “Kristne venner af Israel”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– En ny slags kristne er ved at komme på jord, siger Staerns, de der elsker Jerusalem, Israel og det jødiske folk. Vi siger, at fortidens synder ikke vil blive gentaget, mens vi er på vagt.