En dunk fyldt af håb

MAFs arbejde i øde områder er dybt afhængigt af benzindunke.En Jerrycan er en benzindunk af tysk oprindelse. Den blev udviklet før Anden Verdenskrig, og en effektiv anvendelse i ørkenkrigen i Nordafrika (1940-1943) gjorde den meget populær.

Over hele verden bruger MAFs piloter jerrycans til transport af brændstof.

I dag bliver den også anvendt som en vandbeholder, men MAF (Mission Aviation Fellowship) bruger den til transport af flybrændstof. En jerrycan indeholder normalt 20 liter og kan holde et mindre MAF-fly i luften i omkring 20 minutter.
På nogle af de mest afsidesliggende steder MAF flyver til, kan det være umuligt at få fat på flybrændstof, og piloterne er derfor afhængige af at medbringe ekstra brændstof i dunke.

Sælger jerrycans

MAF Danmark har siden 2009 ”solgt” dunke med flybrændstof for at gøre det tydeligt, hvad MAF har behov for. Hvis man ”køber” en jerrycan af MAF, så er beløbet øremærket til køb af flybrændstof til MAF’s operationer i 30 ulande.
En jerrycan er en robust og holdbar opfindelse, som er velegnet i MAF’s arbejde for at «Flyve for livet!» Et arbejde, som både bringer piloterne ud til katastrofeområder over hele verden, men også sørger for, at missionærbørn på afsidesliggende missionsstationer kan komme frem og tilbage til kostskoler.
Eva