Energisk lovsang fra drengene

Newsboys imponerer med energi og friskhed på deres første rigtige lovsangsalbum.
Newsboys nye album begynder med den optimistiske og energiske The King is coming. Og det er netop, hvad det nye album er: Optimistisk og energisk. Det er mange af de moderne lovsange, der bliver genbrugt. Og selvom jeg har hørt mange af dem i mange forskellige udgaver, så synes jeg, at Newsboys ved hjælp af Michael Taits gode stemme får fortolket sangene til deres egen stil. Ikke mindst det fremragende titelnummer God’s not dead, som har en dejlig energi og bare lyder rigtig godt. Det fortsætter med en noget anderledes udgave af Your love never fails. Jeg var ikke så vild med den, men det er nok et spørgsmål om smag. Man bør også nævne den intime Revelation song, som bliver smukt sunget af Newsboys.

Som man kan læse om i artiklen ved siden af, så har Newsboys store planer med deres tour, og titlen på deres album er nærmest en proklamation til hele verden. Det er svært ikke at sidde med det i baghovedet, når man lytter til albummet. Og det giver sangene en frisk og opmistisk lyd.

Newsboys drengene er ikke længere drenge. De er blevet til voksne mænd. Men det kan man ikke høre på albummet, som i sin stil helt sikkert vil appellere til mange, lige fra teenagerne til dem, der er længere oppe i årene. Når man hører sangene, så er det nemt at forestille sig, at det er sange, som helst skal spilles højt – på et stadion fyldt med festglade unge mennesker.
Selvom sangene det meste af tiden bliver spillet i et højt tempo, så bliver de også varieret, dog uden at teksterne bliver gentaget mange gange, som man kender fra andre lovsangsbands. Teksterne taler om Guds storhed og glæden ved at være i Guds nærvær. Det er lovsange og tekster, de fleste vil genkende og kunne synge med på.
Henrik