Weekend i dronningens tegn

Den 14. januar kan dronningen fejre 40 år som regent. DR1 følger fejringen i weekenden.Den 14. januar 1972 døde kong Frederik IX, og hans ældste datter, kronprinsessen, blev udråbt som Dronning Margrethe II af Danmark.

Dronning Margrethe kan fejre 40 år som regent.

Lørdag og søndag 14. og 15. januar sender DR1 et stort jubilæumsprogram – spækket med masser af gæster, klip og gode historier om Dronningen og danskerne gennem 40 år.
Værterne Tine Götzsche og Klaus Bundgaard Povlsen står klar til at guide seerne gennem de to begivenhedsrige dage med Lilian Gjerulff Kretz og Jens Blauenfeldt på centrale poster rundt om i København i løbet af festlighederne.
Omkring lørdag middag kører Dronningen og Prinsgemalen i karet fra Amalienborg til Københavns Rådhus, hvorfra parret vil vinke fra Rådhusets balkon. Fra kl. 17.50 er der optakt til lørdag aftens store gallaforestilling i Koncerthuset i DR Byen, og søndag middag viser hele den samlede kongefamilie sig på balkonen på Amalienborg. Så er der frokost på Amalienborg og gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke, inden Regentparret byder på officiel gallamiddag på Christiansborg med ankomster fra kl. 19.

Programmer udgår

På grund af jubilæumsprogrammet udgår både Før søndagen på DR1 lørdag og Gudstjeneste i DR-Kirken om søndagen.