Ny musikskole udvider

Det er kun seks måneder siden Saralystkirken, Kirke- og Kulturcenter, i Aarhus Syd oprettede en musikskole. Allerede nu udvider kirken med to nye musik-tilbud til de yngste.Seks måneder. Længere tid skulle der ikke til, før den nyoprettede musikskole i Saralystkirken i Aarhus Syd besluttede at udvide med flere tilbud til lokalområdet.

Maj-Lis Henriksen er musikskoleleder i Saralystkirken, Kirke- og Kulturcenter, i Aarhus Syd.

Musikskolen tilbyder allerede soloundervisning i både sang og klaver, børnegospelkor, samspil for teenagere samt gospelkoret KOINONIA. Men succesen har været så stor, at musikskolen allerede nu udvider med to tilbud til de yngste deltagere.

Musik til de yngste

’Musikalsk Legestue’ og ’Musik og bevægelse’ hedder kirkens to nye tilbud.
Den musikalske legestue minder lidt om babysalmesang og består af sang, dans, fagtesange, lege med bolde mm. for babyer mellem 3-12 måneder og deres forældre. Undervisningen er tilrettelagt, så den styrker børnenes medfødte musikalitet og udvikler deres motorik.
Det andet tilbud, Musik og bevægelse, er til de to- til femårige og deres forældre. Her handler det om at have det sjovt med musikken, så barnet udvikler en musikalsk forståelse og nyder samspillet med den voksne.
– Vi skal synge, danse, lave fagter, spille på rytmeinstrumenter, lege i musikken og have det rart sammen. En hyggelig stund for både barn og voksen, siger musikskoleleder Maj-Lis Hoffer Henriksen. Hun har tidligere opstartet og ledt et gospelkor i seks år i København.

En fem år gammel fusion

Saralystkirken startede for fem år siden som en fusion af Saronkirken under Missionsforbundet og Højbjerg frikirke under Guds Menighed. Den nye kirke har siden opnået øget kontakt med lokalområdet.
– Vi vil gerne fortsætte med at bygge en bro til den tid, vi lever i, og fortælle, at det ikke er kedeligt at følge Jesus. Og at det ikke skal være kedeligt at komme i kirke, sagde John Lorenzen, da menigheden indviede sin nye moderne kirkebygning tilbage i april 2010.