Fabinho ny cheftræner i FC Udfordringen

En begejstret sportchef kalder det for et scoop at få superliga-angriberen til klubben.FC Udfordringen har gjort et kæmpe scoop og hyret den brasilianske superligaspiller fra HB Køge, Fabinho, som ny cheftræner.

Der var mange, som lige løftede et øjenbryn eller to, da Fabinho blev præsenteret på FC Udfordringens pressemøde.

”Søg og du skal finde” står der i Bibelen, og i FC Udfordringen har man i den grad både søgt og fundet manden, der skal føre klubben videre. Formand Jonas Weinkouff fortæller om processen:
– Da vi i bestyrelsen skulle i gang med at lede efter en ny cheftræner, lavede vi en profil, som vedkommende skulle matche.
– Vi ledte efter en person med en levende tro, og stærk tro som skinnede igennem i deres liv. Det fodboldfaglige var knap så vigtigt, for det ville være svært nok at finde en. Vi fik en del henvendelser på jobbet af rigtig dygtige trænere, der desværre ikke havde noget forhold til Gud. Dem måtte vi sige nej tak til. For hvis lederne ikke udstråler en tro på Gud, ja så kunne vi jo lige så godt bare være en almindelig fodboldklub.
– Så gik vi ellers i gang med at bede og lede. Vi spredte rygtet, annoncerede i avisen, sendte mails osv. Vi fandt nogle rigtig gode kandidater, men af den ene eller anden årsag takkede de alle nej.

Havde mødt Fabinho før

Igennem FCU’s støtteprojekt i Brasilien var de tidligere stødt på Fabinho.
– Vi vidste godt, at han stadig var aktiv superligaspiller og derfor nok ikke havde tid. Så vi kontaktede ham egentlig blot for høre, om han måske kendte nogen, der kunne være interessante at tale med. Tilfældigvis var han lige på trænerkursus og svarede, at han da selv kunne være interesseret. Og så slog vi selvfølgelig til.
Det er ikke normalt, at en klub på FC Udfordringens niveau henter en aktiv superligaspiller til klubben.
– Når man kigger på måden, det hele skete på, og at vi som serie 2 klub står med sådan en kapacitet på sidelinjen, er det ikke svært at se, at Gud har haft en finger med i spillet.
Selv siger Fabinho:
– Da jeg hørte om FC Udfordringen, og at mange af klubbens medlemmer har samme tro på Gud og Jesus, som jeg har, vakte det straks min interesse. Jeg har DBU’s T-træner uddannelse og mener, at FC Udfordringen er et godt sted at starte en trænerkarriere. Her vil jeg helt sikkert kunne lære meget og få en masse praktisk erfaring.

Stadig aktiv spiller

FCU ville sikkert gerne bruge angriberen i kampene, men den 34-årige Fabinho fortsætter med at spille superligafodbold i HB Køge, hvor han har halvandet år tilbage af sin kontrakt.
Men eftersom HB Køge træner i dagtimerne og ofte spiller kamp om søndagen, ser Fabinho sig udmærket i stand til at kombinere tilværelsen som superligaspiller med et hverv som træner for FC Udfordringen.

Imponerende karriere

Fabinho skjuler ikke sin tro. Her efter en scoring for HB Køge. Foto: Jan Martinsen

Fabio Trindade da Silveira, eller Fabinho, er født og opvokset i Brasilien og scorede masser af mål i blandt andet Corinthians og Esportivo, inden han i 2004 flyttede til Columbia for at spille for Glória.
I sommeren 2005 blev Fabinho lokket til Danmark, nærmere betegnet Randers FC, hvor det i løbet af tre sæsoner blev til 61 kampe og 22 mål i 1. division og Superligaen.
Den 1. juli 2008 skiftede Fabinho til Herfølge Boldklub, som han var med til at spille op i Superligaen, hvorefter klubben fusionerede med Køge Boldklub og pr. 1. juli 2009 blev til HB Køge.


Artiklen fortsætter efter annoncen: