Glade, enkle sange til børn

”Kongens børn – en lovsangs cd for børn” er ti børnesange om Gud og til Gud. Det er glade lette melodier med forståeligt sprog og tekster om troen og livet med Gud.
Det er Jonas Lykke Olesen fra Kolding som har skrevet og produceret cd’en. Målgruppen er børn i alderen 6-12 år. Bag albummet ligger en vision om at børn må lære Jesus bedre at kende og at give børnekirker i Danmark et supplement til deres nuværende repertoire med nye sange med let forståelig tekster.
Der er rigtigt meget godt i teksterne, og det er lykkedes at gøre tekster og musik til ørehængere i den forstand, at linier fra sangene bliver siddende i hovedet. Selv om teksterne på en måde virker enkle, så er der meget ’undervisning’ i teksterne, som også indeholder sjove tanker, som helt sikkert falder i børnenes smag.
Det er Jonas selv, som synger hele vejen igennem. Hvis man frygter, at det gør albummet ensformigt, er der til gengæld mange forskellige musikalske variationer med bl.a. guitar, klaver, ukulele, trommer, triangel, æg, chimes og congas. Stilen, som holder hele vejen, er rytmiske børnesange, som alle kan synge med på.
Lisbeth

Jonas Lykke:
Kongebørn – en lovsangs cd for børn
kr. 150
www.akbu.dk