Gud kan gøre alt

Gud er retfærdig. Han ved, når mennesker ikke behandler os ordentligt. Han ved, når vi gør det rette, og alligevel bliver der ved med at ske noget dårligt for os.
Joel Osteen
Præst og forfatter

Han ved, hvornår vi virker med integritet, og alligevel kommer der en eller anden og snyder os for det, der kunne have været vores. Gud ser, hver gang du er blevet udnyttet. Han ser, hver gang du vender den anden kind til, og ikke tager dig af en fornærmelse. Han ser, hver gang du tilgiver, eller prøver at genoprette et ødelagt forhold, selv om det ikke var din skyld.Gud ser det hele. Han holder nøje regnskab. Og han lover at tage alt det onde, der er kommet over dit liv, vende det, og bruge det til det bedste.
Men her er nøglespørgsmålet. Er du villig til at ændre din tankegang? Vil du fjerne begrænsningerne for, hvad Gud kan gøre i dit liv? Vil du begynde at tro ham for større og bedre ting?
Forvandlingen begynder lige her. Hvis du vil ændre din tankegang, så kan Gud ændre dit liv. Du kan ikke gå rundt og tænke på nederlag og svigt, og så forvente at Gud vil fylde dig med glæde, kraft og sejr. Du kan ikke gå omkring og tænke på fattigdom og mangel, og forvente at Gud vil fylde dig med overflod. De to koncepter er uforenelige. Det er forbavsende, at mange mennesker har en snæver, begrænset tankegang. De tænker småt, tror småt og forventer småt. Så undrer de sig over, at der aldrig sker noget stort for dem. Det er deres egen tankegang, der holder dem fast i nederlag.
Ofte sætter vi vores standarder for lavt:

– ”Jeg er ikke rigtig lykkelig i mit ægteskab, men vi kan godt komme overens, så jeg regner med, at det er det bedste, jeg kan forvente.”

– ”Jeg er ikke rigtig rask, men i det mindste kan jeg da komme ud af sengen hver morgen.”

– ”Jeg har ikke rigtig penge nok, men med lidt held, så kan jeg betale nogle af disse regninger.”

Det er ikke den livsstil Gud havde tænkt for dig. Gud ønsker, at du skal leve sejrens sejrsrige liv. Han ønsker ikke, at det bare lige skal gå. Han hedder El Shaddai, Gud for mere end nok. Han er ikke ”El For Lidt” – Gud der knap og nap får det til at række til.

Fra bogen ”Dit bedste liv nu – 7
skridt til at leve dit fulde
potentiale ud. Af Joel Osteen