De fire dræbte franske jøder begraves i Israel

De fire franske jøder – tre børn og en voksen – der blevet dræbt af en morder på en sort scooter ved deres skole i Toulouse, vil blive begravet i Israel.
Deres kister blev fløjet i militærfly fra Toulouse til Paris, hvor de skal overføres til et El Al-fly, som vil bringe dem til Israel.

Drabene er det værste angreb på franske jøder i de sidste årtier.

Den franske indenrigsminister, Claude Gueant, siger, at angriberen måske har filmet attentatet.

– På sit blodige bryst havde han et slags filmapparat, siger ministeren.

På spørgsmålet om morderen filmede dramaet, siger Gueant:

– Det kan vi forestille os.

Franske myndigheder finkæmmer nu internettet for at se, om morderen har placeret sin ugerning”online”, men man har endnu ikke fundet noget spor.

Verdensomspændende alarm
Jødiske institutioner verden over optrapper nu deres sikkerhedsapparatur for at prøve at betrygge sig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den tidligere leder af det israelske modterror-bureau, brigadegeneral Nitzan Nuriel, siger, at israelere og jøder overalt er under voksende trussel fra islamiske terrorister.

– En “jihadist” koalitions-organisation har besluttet at angribe israelske og jødiske mål overalt, siger han. De vil angribe hvemsomhelst og hvorsomhelst sikkerhedforanstaltningerne ikke er i top. De prøver at afskrække Israel fra at gå til handling mod dem ved at udføre sådanne angreb overalt i verden.

Ifølge Nuriel er det muligt, at angrebet på skolen ikke var terror-relateret, men han trak en direkte linje mellem bombeangrebene i Indien, Georgien, Thailand og Azerbaijan.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han henstiller til israelske turister i udlandet at træffe ekstra foranstaltninger og være på vagt over for terrortrusler.

– Terroristerne gør ingen forskel på, om målet er en repræsentant for indvandrerorganisationen Jewish Agency, en israelsk turist eller en lokal jøde, siger han.

Han giver følgende råd:

Når der skal vælges logi udlandet, skal man ikke udelukkende træffe beslutningen baseret på hotellets kvalitet, men også på om der er sikkerhed i bygningen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israelere bør ikke placere billeder af deres udlandsrejse på Facebook eller lignende websider, eftersom terorister kan bruge dem til at spore dem eller identificere mål, som jævnligt bruges af et stort antal israelere.

Kl. 8 morgen
Angrebet på den jødiske skole, Ozar Hatorah (kan oversættes til noget i retning af “Torah-Skatten”), skete mandag morgen kl. 8, da en mand på en sort scooter begyndte at skyde på forældre og elever ved skolens indgang. Han skød også op i luften. Han havde to skydevåben.. Han syntes at være løbet tør for amunition og løb ind i skolegården og fyrede løs med det andet.

Han dræbte den 29-årige rabbiner, Jonathan Sandler, der underviste på skolen, og dennes to sønner, Arieh på seks år og Gabriel, tre. Han dræbte også den otte-årige Miriam Monsonego, datter af skolens rektor. En 17-årig elev blev såret.

Attentatmanden flygtede paa sin scooter.

Baruch Sebbag, lærer på skolen, der flygtede ind i skolen sammen med 100 elever og lærere, siger:

– Skyderiet varede mindre end et minut.

200 elever
Skolen har omkring 200 elever. Der er intet tegn uden for bygningen, der antyder, at det er en jødisk skole. Bevæbnede vagter har været stationeret på franske skoler indtil fornylig, men denne foranstaltning er blevet ophævet.

Frankrigs ambasadør i Israel, Christophe Bigot, har sendt kondolencer til de efterladte.

Præsident Nicolas Sarkozy, som omgående tog til Toulouse, siger, at det var hele Frankrig, som blev ramt. Flere steder i Frankrig var der optog, hvor tusinder demonstrerede imod drabene.

Politiet mener, at morderen er den samme, som fornylig dræbte tre franske soldater af nordafrikansk herkomst med et lignende våben.