– Gør de svære ting

I 2005 startede to unge mænd på 17 år en bevægelse, som syv år efter, stadig er en succes. Opskriften er til gengæld ikke helt normal.

Tvillingerne Alex and Brett Harris er træt af samfundets lave forventninger til teenagere.

De to tvillinger Alex and Brett Harris startede med at have en blog, som blev meget populær. Det udviklede sig hurtigt videre til en hjemmeside (therebelution.com) og en bog.
Siden dengang har de to brødre rejst USA rundt for at fortælle teenagere det, som de mener, er det modsatte af, hvad samfundet fortæller dem.
– Altså, grundideen er det, vi kalder The Rebelution. Det er en kombination af ordene rebellion (oprør på dansk) og revolution(revolution på dansk).
Vi definerer det som et teenage oprør mod lave forventninger. Vores samfund forventer meget lidt af teenagere, forklarer Alex til christianitytoday.com og fortsætter:
– De forventer, at vi er umodne, uansvarlige og oprørske. De forventer ikke, at vi gør noget meningsfuldt, eller at vi bekymrer os om noget, der er meningsfuldt. Men det er ikke rigtigt.
De to brødre har rejst rundt på skoler og gymnasier for at fortælle en anden historie. De mener, at teenagere og unge i dag dybest set ikke er sådan, som samfundet forventer, de er.
– Unge mennesker er i stand til meget. Dybt indvendigt så har vi lyst til at blive udfordret. Vi ved, at der er mere i livet som teenager.

En kristen udfordring

Der findes nok en enkelt ikke-kristen forælder eller to, som vil bifalde de to unge mænds budskab. Men det er ikke kun en generel samfundsmæssig ting ifølge brødrene.
– Vi tror på, at den eneste måde man virkelig kan være trofast i at gøre de svære ting er, hvis man har den rigtige motivation, siger Brett og fortsætter:
– Det er med et hjerte til at ville tjene og ikke for at blive set af andre. Det kræver, at vi kender evangeliet rigtig godt.
Vi bliver nødt til at være helt klar over, hvad Jesus Kristus gjorde for os, forklarer Brett og fortæller, at Jesus gjorde det sværeste af alt, da han gav afkald på at leve, men genopstod fra døde og frelste os fra vores synd.
– Det er derfor, vi lever hver dag, og det er derfor, vi gør de svære ting.

Bibelens helte var unge

De har begge oplevet, hvordan deres tro er blevet forandret ved at forstå beretninger fra Bibelen.
– En af de fedeste ting jeg har lært, er at forstå, at Gud stadigvæk bruger unge mennesker. I Bibelen kan man læse om Kong David, Kong Josias, Esther, Jeremias, Jesu mor Maria – alle de her unge mennesker, som Gud bruger til at ændre historien. Det er fantastisk, at høre historier om almindelige unge ligesom os selv. Gud brugte dem til at påvirke tusindvis af menneskers liv. Det er meget tros-styrkende, siger Alex.
Brett fortsætter begejstret:
– Da Jesus kaldte disciplene sagde han: Jeg vil gøre jer til menneskefiskere. De var bare almindelige fiskere og ikke særlig kvalificerede. Det eneste, der kvalificerede dem, var deres villighed til at forlade alt og følge Kristus.
Jeg har heller ikke gjort noget for at fortjene, hvad Gud har gjort i mit liv og gennem mig. Den eneste kvalifikation jeg gjorde – som også er ren nåde – er at sige: Jeg er villig til at gøre de svære ting for dig. Jeg vil forlade alting. Jeg vil også adlyde dig, når det er svært.
Henrik