Ikke på min vagt

Nogle gange kan livet være rigtig svært. Det kan være svært, at forstå Guds mening midt i det hele. Hvad er grunden – og hvad er løsningen?
Jeg besøgte nogle venner for nylig, som har været forfulgt af sygdom, uheld og meget hårde ting i livet de sidste år. Når man sidder og lytter til det, de fortæller, så ved man næsten ikke, hvad man skal tro og mene. Gud virker langt væk fra problemerne – og enten ikke interesseret eller ligeglad. Måske har du også oplevet noget lignende.

Pludselig bliver det svært, at forstå budskabet om, at Gud er kærlighed, at Gud er almægtig og de mange beretninger i Bibelen, hvor Gud viser nåde og barmhjertighed.
Men Gud har aldrig sagt, at verden er, som han ønsker den skal være. Han har aldrig sagt, at dit og andres liv former sig sådan, som han ønsker det. Jo, det sagde han ved skabelsen, men det var før syndefaldet. Efter syndefaldet har verden ikke været grundlæggende god, og vi lever med konsekvenserne af synd og ondskab, fordi Adam gav Satan autoritet over jorden. Så når du oplever problemer, død og sygdom, så er det ikke, fordi Gud har en større plan med det. Han nyder ikke at se dig lide. Ville en far det?
Det er fordi, vi lever i en forbandet verden.

Da Jesus overvandt Satan og dødens magt, fik han al autoritet tilbage. Han gav den til sine disciple og lavede en plan: Når kristne får Guds Ånd, så kan vi gøre det samme som Jesus gjorde (ja, endda større ting, sagde han). I stedet for at være én Jesus, kan vi nu udrette flere og større ting, fordi vi er millioner af små Jesus’er rundt over hele jorden, som har Guds Ånd.
Når du møder sygdom, ondskab og problemer, så brug din Gudgivne autoritet. Nægt at acceptere tingenes tilstand. Bed og befal det væk, for du har fået Jesu autoritet. Jeg siger ikke, at det er nemt, men jeg siger, at du skal gøre det. Det er en del af vores opgave.
I Fadervor beder vi om, at Guds vilje må ske her på jorden, som den sker i Himmelen. Gør den det der, hvor du er? Hvis ikke, så ved du, at du uden at tvivle kan bede imod de ting, som forhindrer Guds rige i at blive spredt tilbage til jorden.

Eller som en prædikant engang udtrykte det: ”Not on my shift!”

Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk