“Iran har afprøvet atomvåben i Nordkorea”

“Iran har afprøvet atomvåben i Nordkorea så tidligt som i begyndelsen af 2010”, skriver den tyske avis “Die Welt” i en betydningsfuld, aktuel artikel, der er gengivet i israelsk presse.Ifølge “Die Welt” har Iran afholdt mindst en sådan test i Nordkorea i 2010.

Artiklen er baseret på “vestlige efterretningskilder”, og det hedder, at testen faktisk gendriver amerikanske efterretningsvurderinger om, at der ikke er “stærke beviser” på, at Iran fremstiller atomvåben.

Den internationale atomenergi-organisation (IAEA) har fornylig udtalt, at det er mislykkedes med atomforhandlinger med Iran.

Denne udtalelse efterfølger Teherans beslutning om at blokere IAEA-kontrollanter adgang til, hvad man mener er vigtige militære steder i Iran.

Teheran har på det stærkeste udtalt, at dets atomprogram udelukkende er tiltænkt civile, fredelige formål.

Det tyske blad skriver, at bevis på atomafprøvninger i Nordkorea har været offentliggjort i “Nature” magasinet i februar.

Bladet skriver, at den svenske atomfysiker, Lars-Erik de Geer, har analyseret data, “som viser tilstedeværelse af radioisotoper, som afslører en uranbombe-sprængning”.

De Geer konkluderer, at Nordkorea har udført to mindre atomafprøvninger i april og maj 2010, som forårsagede sprængning inden for rammerne af 50-100 tons TNT.


Artiklen fortsætter efter annoncen: